Guardians of the Galaxy Holiday Special recensie op Disney Plus België

I Am Groot recensie op Disney Plus BelgiëGuardians of the Galaxy – Holiday Special ***

Regie: James Gunn (The Suicide SquadGuardians of the GalaxyPeacemaker)

Met Chris Pratt, David Bautista, Pim Klementieff, Karen Gillan, Kevin Bacon), de stemmen van Vin DieselBradley Cooper & Maria Bakalova, Kevin Bacon, Sean Gunn, Michael Rooker,…

Speeltijd: 44′

Ga kijken als je hield van ander werk van James Gunn zoals Peacemaker & Guardians of the Galaxy-films.

Het verhaal: De Guardians willen Star-Lord opvrolijken voor de eindejaarsfeesten en beslissen daarom een speciale gast vanop Aarde uit te nodigen… Niemand minder dan Kevin Bacon!

Guardians of the Galaxy Holiday Special recensie op Disney Plus België

Ons verdict: MoviePulpers, we kunnen er niet om heen dat het wederom deze tijd van het jaar is waarin we dankbaar zijn, vieren met geliefden rondom ons en/of feesten zoals de beesten. Ook de Marvel Cinematic Universe is dit opgevallen en ze komen daarom met hun 2de special dit filmjaar na Werewolf by Night getiteld Guardians of the Galaxy – Holiday Special waarin The Guardians ook een beetje kerstmis willen opsnuiven voor een keer met Dave Bautista, Pom Klementieff & Kevin Bacon hoofdzakelijk de screentime op zich nemen.

Guardians of the Galaxy Holiday Special recensie op Disney Plus België

Your favourite nut hole  director James Gunn kreeg het idee op de set van Guardians of the Galaxy 2 om een kerstfilm te maken en zet zijn idee door in dezelfde trend van de vorige Guardians of the Galaxy-films. De humor in de dialogen is op gelijke hoogte, de 80ies hits misschien nog iets meer cheezy for the occasion en de special effects krijgen er wat anime bij, maar overall daagt Gunn hiermee de MCU-kijker niet uit. Hij had het bvb. wat meer NSFW kunnen maken door (soft)drugs toe te voegen in de verhaallijn in plaats van enkel alcohol, wat wederom illustreert hoe braafjes deze special wel is. Misschien wel de echte reden waarom James Gunn naar DC Film is overgestapt, omdat hij daar op creatief vlak wat meer buiten de lijntjes kan kleuren. Het concept is leuk om Kevin Bacon te betrekken in de avonturen van The Guardians of the Galaxy, maar als zijn optreden minder goed is als deze van de intro (respectievelijk Bzermikitokolok & the Knowheremen of Gunn’s favoriete band Old 97’s ), dan moet je jezelf de vraag kunnen stellen of het concept wel goed tot uiting komt. Desalniettemin denk ik ook niet dat Marvel-fans ontevreden zullen zijn met wat James Gunn hier brengt, maar het toont wel dat The Guardians of the Galaxy misschien aan het einde van hun litanie zijn gekomen met Guardians of the Galaxy 3 als potentieel één van de laatste uit de franchise.

Kortom, de Holiday Special van Guardians of the Galaxy komt wat vroeg voor ons Europeanen, maar het is een mooie starter om in de eindejaarssfeer te komen. Nu te streamen op Disney Plus België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter