Transformers: Rise of the Beasts recensie

Transformers: Rise of the Beasts recensieTransformers: Rise of the Beasts ** 1/2 in IMAX ***

Regie: Steven Caple Jr. (Creed 2)

Met Anthony Ramos, Dominique Fishback, Luna Lauren Velez en de stemmen van Michelle Yeoh, Pete Davison, Ron Perlman, Peter Cullen, Colman Domingo…

Speeltijd: 127′

Ga kijken als je hield van Transformers 4: Age of Extinction.

Het verhaal: Transformers: Rise of the Beasts keert terug naar de actie en het spektakel dat bioscoopbezoekers over de hele wereld heeft gevangen en neemt het publiek mee op een wereldreisavontuur uit de jaren ’90.

Transformers: Rise of the Beasts recensie

Ons verdict: MoviePulpers, de Transformers filmfranchise zit al een tijdje in het slop. Sinds Michael Bay de fakkel heeft doorgegeven, werd er met Bumblebee gezocht naar een andere toon tegenover de actievolle blockbusters, maar dat ging al snel de verkeerde kant op. Paramount ziet dan enkel maar soelaas door meer mythologie van de cartoons & comics te sturen op de Transformers-fandom met regisseur Steven Caple Jr. die de opdracht krijgt om de boel bij elkaar te lijmen.

Transformers: Rise of the Beasts recensie

Het resultaat is dat je een soort Transformers: Age of Extinction krijgt met in plaats van robotdino’s robotdieren, maar vooral veel teveel mythologie erin: Maximals, Predacons, Terrorcons,… En als dat nog niet genoeg is, krijgen we daarbovenop het bombastische Unicorn. Visueel ziet het er misschien weer spectaculair uit met figuren zoals Optimus Primal, Mirage, Airazor & Cheetor, maar ik denk niet dat de Transformers-fan opnieuw op zoek is naar de zoveelste over-the-top uitvoering vol knal knal & bang bang, zeker als het geen Michael Bay-productie is. Zowat de enige regisseur die met dit soort dingen weg geraakt, gezien het zijn trademark is. Tot slot helpt de speelduur van meer dan 2u niet.

Kortom, de 7de Transformers-film Transformers Rise of the Beasts haalt de Transformers filmfranchise niet uit het dal. Stream dan eerder de cartoon-versies op Netflix, gezien het gratis is en hetzelfde niveau aangeeft. En Hollywood, onthoud het volgende: Less is more!

Transformers: Rise of the Beasts recensie

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter