Arnold recensie op Netflix België

Arnold Netflix recensieArnold *** 1/2

Regie: Lesley Chilcott (Watson, Helter Skelter)

Met Arnold Schwarzenegger, James Cameron, Jamie Lee Curtis, Danny DeVito, Linda Hamilton, Sylvester Stallone, Ivan Reitman,…

Speeltijd: 3 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Pumping Iron & Pamela a Love story.

Het verhaal: Deze 3-delige documentaireserie bevat nooit eerder vertoonde beelden en verhalen van Arnold Schwarzenegger’s reis van het Oostenrijkse platteland naar de hoogste regionen van de Amerikaanse droom. In de serie is er ongekende toegang tot de meest openhartige interviews van Schwarzenegger, zijn vrienden, vijanden, co-sterren en waarnemers. We zien velen praten over zijn dagen met het pompen van ijzer naar zijn triomfen in Hollywood, helemaal tot aan zijn tijd als bestuurder van de staat Californië. De geneugten en de turbulentie van zijn gezinsleven worden onthuld in een verhaal dat past bij zijn meer dan levensgrote persoonlijkheid.

Arnold Schwarzenegger in Commando in nieuwe docuserie Arnold op Netflix België

Ons verdict:  MoviePulpers, geloof het of niet, maar Mr. Olympia 1970-1980 is inmiddels al meer dan een decennium geen gouverneur van Californië meer! “Euh, duh, MoviePulp!”, hoor ik je al denken. “Waarom begin je een recensie op deze manier?”, hoor ik je zeggen? Wel, zolang je een politieke ambt bekleedt in de VS mag je geen deel van Hollywood zijn en mocht Arnie daarom een hele tijd geen rol op zich nemen tussen 2003 & 2011. 2011 was echter het jaar dat Netflix zijn vleugels verspreidde buiten de Verenigde Staten en de streamingrevolutie begon, maar Arnold Schwarzenegger heeft deze boot volledig aan zich laten voorbij passeren. Hij gaf voorkeur aan de bioscoopbeleving met titels zoals ExpendablesSabotage & Terminator GenisysMakes sense. De Oostenrijker mag dan misschien een koppige kloot zijn, maar een opportuniteit mist hij niet en werd omgedompeld tot Chief Action Officier met de nieuwe serie Fubar & een nieuwe docuserie Arnold op diens 3 onvoorstelbare levens als bodybuilder, acteur & politicus.

Arnold Schwarzenegger in Commando in nieuwe docuserie Arnold op Netflix België

“Arnold was always a man with a plan”, zeiden mijn ouders ooit. De gewezen bodybuilder waarmee mijn vader ooit een podium deelde, was in zijn ogen geobsedeerd met maar één ding: Beroemd worden. En ooit de president van Amerika worden. Als jonkie kon me dat maar weinig schelen. Ik zag de machtige acteur elk weekend op mijn televisiescherm, had posters van hem over het hele huis hangen en hij liet zelfs tranen achter op mijn wangen in Terminator 2. Dat voor een hard werkende man uit Europa die vanuit het niks legendarisch werd. The American Dream.Hij had zijn roeping gevonden”, dacht ik een tijd later, maar nooit dacht ik dat de Verenigde Staten een lid van Hollywood zoals hem als politicus ging toelaten in de staat van Californië. Little did I know back then… De nieuwe docuserie Arnold toont je niet alleen dat de man een plan had, hij toont dat hij visie had en zichzelf goed moest omringen met een entourage om zichzelf verder te brengen in het leven. En dat maakt Arnold een sterke documentaire vanaf meet af aan. Anders dan Pumping Iron laat documentairemaakster Lesley Chilcott diverse thema’s aanbod komen van Schwarzenegger’s leven zonder daarbij het tempo & de editing te veranderen. Dat zorgt ervoor dat je de nieuwe documentaire heel vlot uitkijkt en als fan van Arnold Schwarzenegger helemaal in zijn levensverhaal zal opgaan. Ook al krioelt het van het narcisme waarop de GenZ’er af & toe cringy zal reageren. Heerlijk, die 80ies.

Kortom, Arnold blaast Fubar van zijn sokken en en toont opnieuw hoe sterk Netflix wel is in documentaireseries. Streamen die handel!

Arnold Schwarzenegger in Commando in nieuwe docuserie Arnold op Netflix België

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter