Fubar S1 recensie op Netflix België [eerste indruk]

Fubar S1 recensie op Netflix BelgiëFubar **

Bedenker: Nick Santora (Prison Break, Reacher)

Met Arnold Schwarzenegger, Monica Barbaro, Jay Baruchel, Fortune Feimster, Milan Carter, Travis Van Winkle, Gabriel Luna, Andy Buckley, Aparna Brielle, Barbara Eve Harris, Fabiana Udenio,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Jean-Claude Van Johnson.


Het verhaal: Een CIA-agent die op het punt staat met pensioen te gaan, ontdekt een familiegeheim. De familieverhoudingen worden echter verder op scherp gesteld als hij gedwongen wordt om voor een laatste klus terug het veld in te gaan.

Arnold Schwarzenegger, Travis Van Winkle & Monica Barbaroin Fubar recensie op Netflix België

Ons verdict: MoviePulpers, geloof het of niet, maar Mr. Olympia 1980 is inmiddels al meer dan een decennium geen gouverneur van Californië meer! “Euh, duh, MoviePulp!”, hoor ik je al denken. “Waarom begin je een recensie op deze manier?”, hoor ik je zeggen? Wel, zolang je een politieke ambt bekleedt in de VS mag je geen deel van Hollywood zijn en mocht Arnie daarom een hele tijd geen rol op zich nemen tussen 2003 & 2011. 2011 was echter het jaar dat Netflix zijn vleugels verspreidde buiten de Verenigde Staten en de streamingrevolutie begon, maar Arnold Schwarzenegger heeft deze boot volledig aan zich laten voorbij passeren. Hij gaf voorkeur aan de bioscoopbeleving met titels zoals Expendables, Sabotage & Terminator Genisys. Makes sense. Toch moet de van oorsprong Europese acteur ergens een beetje jaloers zijn geweest op die andere Europese acteur Jean-Claude Van Damme. The Muscles from Brussels had immers een dikke hit op stream in 2017 met Jean-Claude Van Johnson (hoewel deze nooit een 2de seizoen kreeg, was het in onze ogen wel een dikke schot in de roos). “Das kann ich auch!”, dacht onzen bodybuilder Arnold en ging met Netflix voor de eerste keer in zee in 2023 met een nieuwe serie & documentaire.

Het is weliswaar bijzonder grappig om te zien dat Netflix oude koeien uit de gracht haalt met Fubar waarbij Arnold Schwarzenegger zowat zijn eigen maar niet bijzonder originele versie van Jean-Claude Van Johnson of The Last Mercenary brengt. Maar waar Mr. Van Varenberg erin slaagt zichzelf in het belachelijke te trekken, blijft het altijd bittere ernst bij The Governator hoewel hij echt wel probeert Fubar luchtig te houden. Maar toegegeven, de fout ligt niet helemaal bij de schoonvader van Chris Pratt. De vinger mag je gerust wijzen naar bedenker Nick Santora die Fubar een editing geeft zoals de doordeweekse ABC/CBS/NBC-serie op Amerikaanse televisie en bovendien klaarblijkelijk te lui is om zijn research te doen. Want geef toe, waardige Belgen, hoe cringy zijn de eerste 15 minuten niet van Fubar? Dan kiest internationale content eens voor een prachtige filmstad zoals Antwerpen als achtergrond, dan wordt het tegenover wat vervormd Duits Nederlands gezet, een kaasplankje met enkel droge worst erop geplaatst, maar vooral een bolleke in bierglazen die rechtstreeks van de kerstmarkt in Keulen kwamen. Echt waar, gast! Het toppunt van Amerikaans cultuurimperialisme tijdens de streaming wars? Incroyable!!!

Kortom, neem misschien eerder de tijd om Rough Diamonds te bekijken dan Arnold Schwarnegger’s nieuwste Fubar. De beelden zijn er immers van gerecycleerd. Nee, de tijden van weleer met de Last Action Hero komen niet meer terug, boomers!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter