The Last of Us recensie op Streamz dankzij HBO Max

The Last of Us recensie op Streamz dankzij HBO MaxThe Last of Us S1 *****

Bedenker: Craig Mazin (Chernobyl)

Met Pedro Pascal, Bella Ramsey, Nick Offerman, Gabriel Luna, Anna Torv, Nico Parker, Storm Reid, Murray Bartlett, Merle Dandridge,…

Speeltijd: 9 afleveringen / 45 tot 100 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Resident Evil, Uncharted, The Walking Dead & War of the Worlds.

Het verhaal: Joel & Ellie, een paar verbonden door de hardheid van de wereld waarin ze leven, worden gedwongen om wrede omstandigheden en meedogenloze moordenaars te doorstaan tijdens een trektocht door post-pandemisch Amerika.

The Last of Us HBO recensie met Bella Ramsey op Streamz

Ons verdict: MoviePulpers, bye bye 2022, hello 2023! En dat begint in filmjaar 2023 al meteen met een stevige titel op Streamz, nl. The Last of Us door HBO. Voor de gamers onder ons zal The Last of Us bekend in de oren klinken, want Naughty Dog, computerspelontwikkelaar achter o.m. Crash Bandicoot & Uncharted, sleepte enorm veel prijzen in de wacht vanwege de meeslepende verhaallijn, het acteerwerk & de emotionele diepgang voor een computerspel. Spijtig was de populaire third-person shooter die 11 miljoen keer verkocht werd wereldwijd enkel beschikbaar op PlayStation waardoor yours truely het spel nooit heeft kunnen spelen (boe!). Of misschien was dit niet zo erg?

The Last of Us HBO recensie op Streamz met Pedro Pascal

The Last of Us was immers een titel die ik liever in een bioscoop had gezien. Of misschien nog beter, in de vorm van een televisieserie met Game of Thrones-karakterkoppen Bella Ramsey & Pedro Pascal in de hoofdrol als Ellie & Joel. Het feit dat het niet toegankelijk was voor iedere gamer (hoewel je de bestseller met zijn heerlijke gameplay uiteraard volledig gratis op Twitch of YouTube kan kijken) kan zo zijn voordeel hebben, hoewel het voor een of andere mysterieuze reden nooit naar Hollywood doorstootte ondanks namen zoals Maisie Williams & Kaitlyn Dever als een potentiële Ellie in een geschrapte langspeelfilm. Maar het concept kwam bij Craig Mazin terecht, de maker van het ijzersterke Chernobyl, en deze maakt er wat van!

The Last of Us HBO recensie op Streamz

Well, sort off. Let me elaborate… Het is als schrijver ook een kunst om af en toe niet te ijverig te zijn en het bronmateriaal voor zich te laten spreken. Naughty Dog’s verhaallijn uit de games is met zijn vele prijzen zo sterk dat het geen nieuwe dialogen, herinterpretaties of plottwists nodig heeft. HBO’s The Last of Us blijft echt zeer trouw aan het originele survival horror-spel door de verhaallijn & directe verzen uit het spel te respecteren en te laten schijnen uit de monden & ledematen van castleden zoals Pedro Pascal, Bella Ramsey, Nick Offerman, Gabriel Luna, Anna Torv, Nico Parker & Storm Reid. Toegegeven, hier en daar wordt er wat buiten de lijntjes gekleurd, maar het lijken eerder extra aanvullingen op de legendarische games, ter bevestiging, waardoor fans eerder uit de bol zullen gaan dan het aan de schandpaal te nagelen (wat vaak gebeurt als bvb. verfilmingen van boekklassiekers). Iets waar Resident Evil: Welcome to Raccoon City dus nog iets van kan leren, want enkel maar wat iconische scènes in beeld brengen doesn’t quite cut it.

Nico Parker in The Last of Us HBO recensie op Streamz

Maar wacht, er is nog meer, want het doet werkelijk alles goed! Je krijgt als kijker vanaf het begin tot het einde voeling met de hoofdpersonages dankzij een sterk dynamiek tussen Pedro Pascal & Bella Ramsey. Enkel daarvoor ga je van de reeks houden. Wat een casting. Ook gebruiken The Last of Us-crew zoveel mogelijk practical effects om horrorscènes tot leven te brengen wat de scènes een stuk realistischer maken tegenover veelvuldig CGI, hoewel menig liefhebber van horrorfilms wat op zijn honger zal zitten. Het is de enige vorm van kritiek die ik kan bedenken: De cinematografie alsook de horrorfactor blijven wat achter, hoewel het eindresultaat op het vlak van VFX The Walking Dead evenaart en er dus best mag zijn. Tot slot is The Last of Us een stevige binge met afleveringen die net zoals Stranger Things S4 naar de 100 minuten neigen, maar op geen enkel moment verveelden we ons vanwege alle argumenten die we bovenaan opsomden.

Kortom, The Last of Us is in mijn ogen de strafste game-verfilming die ik ooit zag op het niveau van de allereerste seizoenen van The Walking Dead. De vloek van de gameverfilming is daarmee officieel van de tafel! Volg deze baanbrekende HBO Max-serie vanaf maandag op Streamz, in 2023 nog steeds Home of HBO (Max) in België.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.