Pam and Tommy recensie op Star van Disney Plus België

Pam & Tommy S1 recensie op Star van Disney Plus België

Pam & Tommy recensie op Star van Disney Plus België Pam & Tommy S1 **** 1/2

Bedenker: Robert Siegel (The Wrestler, The Founder) / Regie: Craig Gillespie (I Tonya, Cruella)

Met Lily James, Sebastian Stan, Seth Rogen, Nick Offerman, Taylor Schilling, Paul-Ben-Victor, Mike Seely, Pepi Sonuga,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van I Tonya, The Deuce & The Founder, maar ook een beetje Sausage Party.

Het verhaal: Gebaseerd op het echte f**king-schandaal rond de sekstape van Pamela Anderson & Tommy Lee Jones.

Lily James als Pamela Anderson in Pam & Tommy recensie op Star van Disney Plus België

Ons verdict: MoviePulpers, filmjaar 2022 gaat eindelijk van start en hoe! De highlight of the year is aangekomen op (Star van) Disney Plus België met het jaren ’90 schandaal rond de sekstape van model Pamela Anderson & rockster Thomas Lee Bass (beter bekend als Tommy Lee, de drummer van Mötley Crüe) die zowat iedere millenial gezien heeft en vandaar een verfilming krijgt op stream met de serie Pam & Tommy.

Pam & Tommy recensie op Star van Disney Plus België

Regisseur Craig Gillespie werd door schrijver Robert Siegel aangesteld om het Rolling Stone-artikel door Amanda Chicago Lewis te verfilmen en daarbij hadden we oorspronkelijk gemengde gevoelens. De regisseur blies ons van onze stoelen met de topfilm I Tonya, maar met Cruella liet de Australiër ons wat in de steek, dus we waren benieuwd naar welke kant van de weegschaal deze productie zou vallen. Met gezichten zoals Lily James & Sebastian Stan als het gewezen beroemde koppel neemt het alleszins al een goede start alvorens het begint.

Pam & Tommy recensie op Star van Disney Plus België

Gillespie zag in dat zijn stijl van I Tonya op meer bijval mag rekenen en gaf daarom Pam & Tommy een gelijkaardige cinematografie & close-ups als de Oscar-winnende film. Verder spelen producenten zoals Seth Rogen & Dave Franco op veilig op het vlak van editing (ondanks de intelligente cut-offs en de knipogen naar The Deuce), maar laten vooral de kostuums & make-up hun werk doen: Wat een metamorphose van Britse actrice Lily James (die tot op heden toch nogal preutse rollen aannam)! Kuddos aan het team zoals key costume designer Valentina Aulisi (Marvel, Hunger Games) die zorgde voor de look van o.m. Sebastien Stan, Abby Lyle die zorgde voor de prosthetics & makeup van Lily James. En toch ook wel Ashley Scott Sinclair die de iconische jaren ’90 outfits voor de sterren wist te shoppen. De makers gaan all the way through met de KNT-beelden in Pam & Tommy, want de borsten & lullen worden je om de oren gegooid in aflevering 2 zonder op één of ander moment de controverse te ontwijken. We zien zelfs een knipoogje naar Sausage Party met de animatronics uit Pam & Tommy. Tot slot zijn we ook zeer blij dat het vrouwelijke standpunt  van Pamela Anderson samen (met haar carrière in aflevering 6) naar het einde van de serie aan bod komt, want dat verdient de Canadese actrice die als seksicoon haar hele leven tegen de clichés van deze wereld vecht.

Kortom, I Tonya meets The Founder in Pam & Tommy. Dit is net zoals Dopesick de Rated R content waar wij naar smachten bij Star van Disney Plus België! Nu al de serie van het jaar dankzij acteerprestaties van Lily James, Sebastian Stan & Seth Rogen en de regiebijdrage van Craig Gillespie.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter