The 355 recensie

The 355 recensieThe 355 ***

Regie: Simon Kinberg (X-Men: Dark Phoenix)

Met Jessica Chastain, Diane Kruger, Penelope Cruz, Lupita Nyong’o, Sebastian Stan, Edgar Ramírez, Bingbing Fan,…

Speeltijd: 123′

Ga kijken als je hield van AVA, Everly & ANNA, maar vooral Triple Frontier.

Het verhaal: Als een uiterst geheim wapen in handen van een huurling valt, moet de wildcard-CIA-agent Mason ‘Mace’ Brown de handen in elkaar slaan met de rivaliserende Duitse agent Marie, voormalig MI6-bondgenoot & hypermoderne computerspecialist Khadijah en bekwame Colombiaanse psycholoog Graciela op een dodelijke, halsbrekende missie om het terug te vinden, terwijl ze tegelijkertijd een stap voor blijven op een mysterieuze vrouw, Lin Mi Sheng die al hun bewegingen volgt.

The 355 recensie

Ons verdict: Amazon Studios is druk op zoek naar de nieuwe James Bond, die misschien een andere huiskleur mag krijgen, maar volgens Barbara Broccoli & Michael G. Wilson zal het zeker geen vrouw zijn. Vrouwen moeten op zoek gaan naar hun eigen franchise en daar zijn de laatste jaren toch wel enkele pogingen geweest zoals o.m. AVA & ANNA. Jessica Chastain begint daarbij een aardige reputatie te krijgen en het mag dan ook niet verrassen dat regisseur Simon Kinberg haar na het geflopte X-Men: Dark Phoenix opnieuw betrekt bij een spionagethriller. Chastain wordt bovendien omringd door aardig wat internationale namen zoals o.m. Diane Kruger, Penelope Cruz, Lupita Nyong’o & de controversiële Chinese actrice Bingbing Fan.

De cast van The 355 recensie

Nu, al dat marketingwerk & spierballenvertoon rond het concept gaat niet voorbij aan het feit dat Kingberg misschien een goede schrijver is, maar daarom geen goede regisseur. Met The 355 laat hij de productie de hogere hand nemen zonder daar op een of andere manier zelf visie aan toe te voegen (en het was ook niet bepaald slim om Theresa ‘Catwoman’ Rebeck het script te laten schrijven, maar bon). Lees, je krijgt een doordeweekse actiefilm goed voor op Netflix met een heleboel vrouwen erin en een aantal zwakke antagonisten zonder dat het op één of ander moment naar een hoger niveau getild wordt om er daadwerkelijk een franchise uit te maken op het niveau van 007. Want daar moet de filmindustrie toch wel heen in onze ogen! We verdienen nl. een sterke internationale spion van vrouwelijk geslacht. Toegegeven, aan de cast ligt het niet, want zowel Chastain, maar vooral Kruger doen een aardige beurt in The 355, maar alle kansen worden verspeeld door de te lange speelduur samen met het mager regiewerk om het concept zijn werk te laten doen.

Kortom, we vrezen dat Simon Kinberg met the 355 & X-Men: Dark Phoenix zijn reputatie in de vuilbak heeft gegooid voor Hollywood. Wacht dus maar even tot The 355 op stream komt.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter