Uncharted komt op 16 mei 2022 op VOD in België

Uncharted recensie op iTunes

Uncharted recensieUncharted ***

Regie: Ruben Fleischer (Gangster Squad, Zombieland, Venom)

Met Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali, Tati Gabrielle, Antonio Banderas,…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van Tomb Raider & Indiana Jones.

Het verhaal: We maken kennis met de jonge, intelligente Nathan Drake en zijn eerste schattenjacht met de wijze partner Victor “Sully” Sullivan. In een epos van actie en avontuur, reizen zij de wereld rond tijdens een gewaagde zoektocht naar “de grootste schat die nooit gevonden werd”, terwijl ze ook aanwijzingen zoeken die kunnen leiden naar Nathans lang verloren broer.

Uncharted recensie

Ons verdict: Sonic, Resident Evil, Warcraft, Mortal Kombat, Need for Speed, Halo, Doom,… Alle geslaagde games op spelconsole krijgen een verfilming, MoviePulpers, maar in deze lijst ontbreken er nog wel een paar. Met meer dan 45 miljoen verkochte exemplaren is Uncharted één van de succesvolste spelfranchises aller tijde en een verfilming mag dan niet uit blijven door onze vrienden bij Sony Pictures & Playstation die niemand minder dan Tom Holland optrommelde om het hoofdpersonage op te nemen in combinatie met een Mark Wahlberg & Antonio Banderas.

Uncharted recensie

Het aantal succesvolle gameverfilmingen kan je echter op één hand tellen. Assassin’s Creed, het recente Tomb Raider, TRON: Legacy, de originele Resident Evil & misschien Free Guy komen in ons op, maar that’s about it. Waarom is de hamvraag die heel Hollywood zichzelf al een tijdje stelt, want er is geen sluitend antwoord, laat staan een one size fits all.

Uncharted filmrecensie op iTunes

Wat is het belangrijkste aan een verfilming van een games? Vele fans schreeuwen van de daken (net zoals comic book-fans overigens) dat het belangrijk is om zich te houden aan het bronmateriaal. Maar authenticiteit zorgt niet altijd voor een succes als je bvb. kijkt naar het recente Resident Evil: Welcome to Raccoon City. Er moet die X-factor zijn, want verfilmingen van populaire games zijn nooit automatisch een sleutel tot succes en dat is deze keer ook niet het geval met Uncharted. OK, Tom Holland is zijn Spider-Man zelve als hoofdrol Nathan Drake, maar de chemie met Mark Wahlberg is zo comfortabel als een onderbroek tussen een mannelijke bips (some will like it, some won’t, just sayin’). Dat is weliswaar niet het ergste. De special effects gaan deze van The Matrix Reloaded achterna met de Hollywood-film die meteen al zeer ongeloofwaardig voelt vanaf het begin. Gooi er dan nog stunts & special effects vanop een podium overheen op een bedje van Pirates of the Caribbean en je krijgt Uncharted. Uncharted is dus met andere woorden blockbuster pur sang zonder meer en kan je perfect in het rijtje van ander popcornverteer door Ruben Fleischer plaatsen.

Kortom, Uncharted is een ware trip down memory lane voor gamers, maar als het even veel CGI als de games heeft weten we niet of dit zo’n goed idee was. Vanaf deze week op iTunes!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter