Yes Day recensie op Netflix België

Yes Day recensie op Netflix BelgiëYes Day ** 1/2

Regie: Miguel Arteta (The Good Girl, Like a Boss)

Met Jennifer Garner, Édgar Ramírez, Jenna Ortega, Julian Lerner, Everly Carganilla, H.E.R., Nat Faxon, Molly Sims, Fortune Feimster, Arturo Castro,…

Speeltijd: 86′

Ga kijken als je hield van Yes Man, Instant Family & Wonder Park.

Het verhaal: Omdat ze het gevoel hebben dat ze altijd nee moeten zeggen, besluiten Allison en Carlos om hun 3 kinderen een YES DAY te geven — een dag waarbij de kinderen 24 uur lang de regels bepalen. Wat ze niet wisten is dat ze op een wervelend avontuur zouden gaan door Los Angeles dat de familie dichter bij elkaar zou brengen dan ooit tevoren.

Jennifer Garner & Edgar Ramirez in Yes Day recensie op Netflix België

Ons verdict: Actrice Jennifer Garner is een tijdje non-actief geweest. De 48-jarige Amerikaanse moest de harde breuk met Ben Affleck verwerken, terwijl ze zich ter compensatie stortte op haar gezinsleven. Ze werkte daarom na het hoogtepunt in haar begincarrière aan een handvol films zoals Dallas Buyers Club & Peppermint, maar met Yes Day gaat ze dankzij Netflix opnieuw naar het genre waarin ze zo geliefd is met o.m. 13 Going on 30, Mother’s Day, Love Simon, Miracles from Heaven & Valentine’s Day.

We gaan ons niet meteen bij de vernietigende reviews aansluiten van deze Netflix-romcom, want Yes Day heeft een duidelijk doelpubliek voor ogen: Families met kinderen die op vrijdagavond (of het weekend) doorheen hun week willen gaan met een leuke, toegankelijke en ontspannende film. Yes Day heeft dan misschien niet de beste humor, hoofdcast Garner, Edgar Ramirez & Ortega trekken je overtuigend doorheen het verhaal dat duidelijk een kleine kopie is van Yes Man met Jim Carrey, maar dan voor gezinnen. Opnieuw valt de hoge kwaliteit op van de beelden, toch iets dat opvallend is voor Netflix die investeert ondanks het feit dat het genre niet meteen geassocieerd wordt met bombastisch hoge kosten. Tot slot deed het einde ons iets teveel aan de Grote Slijmfilm terugdenken en dat is geen positieve zaak.

Kortom, Yes Day is een kopie van Yes Man met iets minder humor, maar het wordt wel door de cast gedragen. Nu beschikbaar op Netflix voor de liefhebbers van luchtige films.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter