Belgische Fien Troch gaat naar Filmfestival van Venetië met Holly

Hollywood staat dan misschien stil vanwege de SAG-AFTRA strike met Challengers die niet zal schijnen in 2023, maar de Europese cinema gaat verder! Belgische regisseuse Fien Troch, vooral gekend van de film Home, trekt nl. opnieuw naar Venetië met haar nieuwe langspeelfilm Holly en maakt kans op een Gouden Leeuw. In Holly vertoeven we onmiskenbaar in het Fien Troch-universum, waar de menselijke psyche en de absurditeit van het dagelijkse leven met de nodige portie humor en een onbevaarbare fijngevoeligheid, aan een onderzoek worden onderworpen. De cast van de film bestaat uit nieuwkomers Cathalina Geeraerts en Felix Heremans alsook Greet Verstraete (Beau Séjour), Els Deceukelier (Filles de Joie), Serdi Faki Alici (13 Geboden), Robbie Cleiren (Black-Out) spelen ook een rol in de film. Verder werken ook Belgen zoals Frank van den Eeden (Close) & Nico Leunen (De Acht Bergen) aan Holly. Belgische succes zoals in Cannes verzekerd?

Fien Troch is opgetogen:

“Het is een ongelofelijke kans om met ‘Holly’ in Venetië in wereldpremière te gaan. Ik heb een bijzondere band met het festival en het is dan ook de perfecte start voor de internationale festivalcarrière van de film. De Orizzonti prijs voor Beste Regie winnen met ‘Home’ in 2016 betekende veel. Dat we nu zeven jaar later worden uitgenodigd voor de Officiële Competitie daar kon ik enkel van dromen. Het bevestigt dat er nog plaats is voor films als ‘Holly’.”

SYNOPSIS: In de 5de langspeelfilm van Fien Troch volgen we Holly, een 15 jarig meisje. Nadat ze een dodelijke schoolbrand lijkt voorspeld te hebben zijn alle ogen op haar gericht. Lerares Anna is geïntrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om aan vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap. Overal waar ze komt geeft Holly rust, warmte en hoop aan wie ze ontmoet. Maar al snel beginnen mensen haar speciale gave op te zoeken en wordt er steeds meer van Holly geëist.

Holly wordt vanaf 22 november 2023 verwacht in Belgische bioscopen.

Foto © Sofie Geysens


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter