Franchise: Holly

Vlaamse Cathalina Geeraerts wint de Bisato d’Oro Prijs in Venetië met Holly

Vlaamse actrice Cathalina Geeraerts, de 17-jarige actrice die in Holly van Fien Troch (Home) de hoofdrol speelt, heeft de Bisato d’Oro Award gewonnen voor beste acteerprestatie op de 80ste editie van het Filmfestival in Venetië. De prijs werd uitgereikt door een jury van onafhankelijke filmjournalisten. Op 10 oktober 2023 zal Holly zijn Belgische première beleven op Film Fest Gent en komt daarna uit in de Belgische zalen op 22 november 2023.

Lees verder Vlaamse Cathalina Geeraerts wint de Bisato d’Oro Prijs in Venetië met Holly


Officiële Holly trailer & poster door Vlaamse regisseuse Fien Troch

Officiële Holly trailer & poster door Vlaamse regisseuse Fien Troch

In primeur op het Filmfestival van Venetië & Gent en vanaf 22 november 2023 in Belgische bioscopen, door Vlaamse regisseuse Fien Troch (Home), met nieuwkomers Cathalina Geeraerts & Felix Heremans, maar ook Greet Verstraete (Beau Séjour), Els Deceukelier (Filles de Joie), Serdi Faki Alici (13 Geboden), Robbie Cleiren (Black-Out), geniet van de officiële Holly trailer voor het Filmfestival van Venetië.

Lees verder Officiële Holly trailer & poster door Vlaamse regisseuse Fien Troch


Fien Troch’s Holly is de openingsfilm van Film Fest Gent 2023

MoviePulpers, Fien Troch is on a roll! Holly, de 5de langspeelfilm van de Belgische regisseuse, is de officiële openingsfilm van de feestelijke 50ste editie van Film Fest Gent en zal het internationaal filmfestival aftrappen op dinsdag 10 oktober 2023. De film is een intrigerend portret van een 15-jarig meisje genaamd Holly. Nadat ze een dodelijke schoolbrand lijkt te hebben voorspeld, zijn alle ogen op haar gericht. Holly maakt zoals eerder bericht door ons ook deel uit van de Officiële Competitie van het filmfestival van Venetië.

Lees verder Fien Troch’s Holly is de openingsfilm van Film Fest Gent 2023


Belgische Fien Troch gaat naar Filmfestival van Venetië met Holly

Hollywood staat dan misschien stil vanwege de SAG-AFTRA strike met Challengers die niet zal schijnen in 2023, maar de Europese cinema gaat verder! Belgische regisseuse Fien Troch, vooral gekend van de film Home, trekt nl. opnieuw naar Venetië met haar nieuwe langspeelfilm Holly en maakt kans op een Gouden Leeuw. In Holly vertoeven we onmiskenbaar in het Fien Troch-universum, waar de menselijke psyche en de absurditeit van het dagelijkse leven met de nodige portie humor en een onbevaarbare fijngevoeligheid, aan een onderzoek worden onderworpen. De cast van de film bestaat uit nieuwkomers Cathalina Geeraerts en Felix Heremans alsook Greet Verstraete (Beau Séjour), Els Deceukelier (Filles de Joie), Serdi Faki Alici (13 Geboden), Robbie Cleiren (Black-Out) spelen ook een rol in de film. Verder werken ook Belgen zoals Frank van den Eeden (Close) & Nico Leunen (De Acht Bergen) aan Holly. Belgische succes zoals in Cannes verzekerd?

Lees verder Belgische Fien Troch gaat naar Filmfestival van Venetië met Holly