Vlaamse Cathalina Geeraerts uit Holly Fien Troch wint de Bisato d'Oro Prijs in Venetië

Vlaamse Cathalina Geeraerts wint de Bisato d’Oro Prijs in Venetië met Holly

Vlaamse actrice Cathalina Geeraerts, de 17-jarige actrice die in Holly van Fien Troch (Home) de hoofdrol speelt, heeft de Bisato d’Oro Award gewonnen voor beste acteerprestatie op de 80ste editie van het Filmfestival in Venetië. De prijs werd uitgereikt door een jury van onafhankelijke filmjournalisten. Op 10 oktober 2023 zal Holly zijn Belgische première beleven op Film Fest Gent en komt daarna uit in de Belgische zalen op 22 november 2023.

De prijsuitreiking vond vandaag plaats op het Lido in Venetië in aanwezigheid van de jury, bestaande uit Paolo De Cesare (voorzitter), Violeta Bava, Rüdiger Suchsland, Maria Giovanna Vagena en Erfan Rashid. De jury verkondigde dat “Cathalina debuteert in een geweldige langspeelfilm, waarin ze haar personage ingetogen vertolkt en ons aanspoort om haar niet langer als kind te zien, maar als een grote actrice.”

Troch’s 5de langspeelfilm werd gisterenavond op het prestigieuze festival bovendien erg goed ontvangen met lovende reviews in de internationale pers. Variety-criticus had het over “de uitstekende vertolking van Geeraerts” en Wendy Ide van Screen International prees dan weer de “het mysterieuze verhaal en breekbare weergeving van de jonge actrice”. Fien Troch zelf krijgt uit diverse hoek lof voor “de spannende en indrukwekkende Belgische parel in de hoofdcompetitie.”

De cast van de film bestaat uit nieuwkomers Cathalina Geeraerts & Felix Heremans alsook Greet Verstraete (Beau Séjour), Els Deceukelier (Filles de Joie), Serdi Faki Alici (13 Geboden), Robbie Cleiren (Black-Out). Frank van den Eeden (Close, Home) is de Director of Photography, Nico Leunen (De Acht Bergen) stond in voor de montage en Johnny Jewel (Drive) componeerde de muziek.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter