The Morning Show S3 recensie op Apple TV Plus

The Good Morning Show S3 recensie op Apple TV PlusThe Morning Show S3 *** 1/2

Bedenker: Jay Carson (The Front Runner) & Ke’rry Ehrin (Bates Motel) / Regie: Mimi Leder (On the Basis of Sex, Deep Impact)

Met Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jon Hamm, Billy Crudup, Steve CarellMark Duplass, Nestor Carbonell, Greta Lee, Julianna Margulies, Hasan Minhaj, Ruairi O’Connor,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Bombshell & Mad Men.

Het verhaal: In seizoen 3 van The Morning Show wordt de toekomst van het netwerk in twijfel getrokken en worden loyaliteiten tot het uiterste gedreven wanneer een techgigant interesse toont in UBA. Onverwachte allianties worden gevormd, persoonlijke waarheden worden bewapend en iedereen wordt gedwongen om zijn kernwaarden onder ogen te zien, zowel binnen als buiten de redactiekamer.

De cast van The Good Morning Show S2 recensie op Apple TV Plus

Ons verdict: MoviePulpers, met alle toeters & bellen gaat Apple zijn jaarlijks event weer op gang trekken: Meer sustainability? Hallo USB-c & Apple Vision Pro! Maar 2023 is in mijn ogen niet het groene jaar bij Apple. Het is eerder het jaar waarin Apple TV Plus echt zal doorbreken. Meerwaardefilms zoals Killers of the Flower Moon & Napoleon gaan het najaar van filmjaar 2023 overdpoelen en met sterke content zoals The Servant, Foundation, Invasion & Defending Jacob heeft het al heel wat innovators warm gemaakt om het op te nemen in hun streamingaanbod naast Netflix, Amazon & Disney+. Velen vergeten echter de reeks waarmee Apple eigenlijk zijn doorbraak maakte, want dat was zonder twijfel The Morning Show. Uit het niks won het een Golden Globe & enkele Emmy Awards dankzij zijn genuanceerde manier om het hele #MeToo-gebeuren van 2019 te bespreken en toonde het dat Apple klaar was voor de streamingoorlog. Met het 2de seizoen van The Morning Show kreeg het weliswaar (terecht) de deur serieus terug op zijn neus vanwege de foute keuze om drama voor context te plaatsen. Reality check, Apple, zelfs Spaanse content zoals Burning Body focust minder op drama!

Jennifer Aniston & Reese Witherspoon in The Good Morning Show S3 recensie op Apple TV Plus

Maar goed, soms is het goed om in de achtergrond te volgen om te kijken wat er gebeurt met een serie zoals The Morning Show, gezien het echt wel potentieel heeft. Dat potentieel werd gevonden doordat de makers op een andere manier naar het ex-bedrijf van Steve Jobs gingen kijken: Zijn bedrijfsgeschiedenis als digital disruptor in de muziekindustrie met zijn lancering rond iTunes. Deze vormt in de een nieuwe voor het scenario van het 3de seizoen van The Morning Show.

xxxxx

En wat doen ze nog? Juist, de man achter Mad Men, een reeks met een enorme impact op de marketing- & mediawereld, een sleutelrol geven in dit alles. Hoe goed kan je casten? Zeker als je dan weet dat ze de manier in een soort rol van antagonisten stoppen die perfect naast Mad Men kan lopen. Schitterend. Eindelijk de casting die wij zochten en niet die van Billy Crudup. Reese Witherspoon & Jennifer Aniston blijven een waardig duo in The Morning Show seizoen 3.

Kortom, The Morning Show S3 is het beste seizoen tot op heden van de prestigereeks op Apple TV Plus. Soms loont het dus wel om even door de rotte appel te bijten.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter