Creatieve fanposter van Good Omens S2 op Amazon Prime Video

Good Omens S2 recensie op Amazon Prime Video

Good Omens recensie op Amazon Prime VideoGood Omens S2 ****

Bedenkers: Neil Gaiman (Sandman, American Gods) & Terry Pratchett

Met David Tennant, Michael Sheen, Jon Hamm, de stemmen van Benedict Cumberbatch, Frances McDormand & Brian Cox,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Sandman & Monty Python.

Het verhaal: Een verhaal over het geknoei rond Armageddon met een engel, een demon, een 11-jarige antichrist en een onheilspellende heks.

Ons verdict: Engelse schrijver Neil Richard MacKinnon Gaiman boert goed op stream met prestigieuze releases zoals The Sandman & American Gods, maar sommigen vergeten die andere geslaagde adaptatie van Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch die hij samen met Terry Pratchett schreef, en Amazon bereid is zijn geldbuidel open te slaan. En dat voor een 2de keer zelfs!

Michael Sheen & David Tennant in Good Omens S2 recensie op AMazon Prime Video

Dat Good Omens terug mag komen voor een 2de seizoen heeft veel te maken met de combinatie Michael Sheen & David Tennant als goede engel & kwade demon. Beiden plakken nu eenmaal geweldig op het digitale doek en dat maakt eigenlijk Good Omens tot wat het is. Hun tweespel samen met de humor van de makers & schrijvers die deze keer zelfs meer de Monty Python-tour op gaan. Het is ook een kleine plus dat je een acteur zoals Jon Hamm in de cast heb, gezien deze in de pilot al meteen de spotlights naar zich toe trekt en net dat beetje meer brengt voor een 2de seizoen van Good Omens. Good stuff! In veel opzichten volgt de verhaalstructuur van Good Omens S2 deze keer deze van The Sandman waarin de verkenning van mythologie primeert in plaats van mysterie & pulp. Grappig om te zien hoe Gaiman productie per productie de opinies van zijn publiek disectreert om ze te brengen wat ze willen. Tot slot kijkt de miniserie van 6 afleveringen met 45 minuten per aflevering vlot en werd er deze keer ook beter geïnvesteerd in de special effects.

Kortom, zin in een katholieke invulling van The Sandman met een vleugje Monty Python? Dan is Good Omens S2 iets voor jou.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter