The Old Man & the Gun recensie

The Old Man & the Gun recensieThe Old Man & the Gun ** 1/2

Regie: David Lowery (A Ghost Story, Peter & de Draak)

Met Robert Redford, Casey Affleck, Sissy Spacek, Tom Waits, John David Washington,…

Speeltijd: 93′

Ga kijken als je hield van The Sisters Brothers & The Horse Whisperer.

Het verhaal: Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Forrest Tucker, van zijn gewaagde ontsnapping uit San Quentin op de leeftijd van 70 tot een ongekende reeks van overvallen die de autoriteiten beschaamden en het publiek betoverden.

Robert Redford voor een laatste keer in The Old Man & the Gun recensie

Ons verdict: MoviePulpers, filmliefhebbers, cinefielen, ween. Levende filmlegende Robert Redford is aan het einde van zijn carrière en zet met The Old Man & the Gun een punt achter zijn befaamde carrière. De 83-jarige man is in zowat alle generaties thuis met films zoals The Horse Whisperer, Captain America: The Winter Soldier, Our Souls at Night, The Way We Were, de originele Great Gatsby & Ordinary People waarvoor hij een Oscar in de wacht sleepte. The Old Man & The Gun is nu niet meteen zijn sterkste werk, want hoewel de chemie tussen Sissy Spacek & Robert Redford goed zit en het verhaal rond Forrest Tucker best fraai is, laat de uitwerking door regisseur David Lowery te wensen over. De film voelt ondanks zijn relatief korte speelduur eindeloos aan en het plot is zo doorzichtig als een zeef. Ook blijft de dikke middelvinger naar de maatschappij zoals in I Tonya wat uit en dat maakt de film dan ook zeer snel een beetje zinloos.

Kortom, The Old Man & the Gun is niet het beste werk van Robert Redford, maar wel zijn laatste. Aan jou om te beslissen deze te gaan zien in de bios al dan niet. Wij zeggen: wacht tot hij op iTunes, Telenet of Proximus is.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter