Johan Heldenbergh & Hilde De Baerdemaeker in Mijn Vader is een Saucisse

Johan Heldenberg & Hilde De Baerdemaeker in Mijn Vader is een Saucisse

Johan Heldenbergh is na The Zookeeper’s Wife binnenkort opnieuw te zien in The Hummingbird Project, maar hij gaat na Broken Circle Breakdown opnieuw naar zijn Vlaamse roots. Hij zal naast Hilde De Baerdemaeker (13 Geboden, LouisLouise, Wonder Park) te zien zijn in Mijn Vader is een Saucisse.

Mijn Vader is een Saucisse is het langspeelfilmdebuut van Anouk Fortunier (Drôle d’Oiseau) over de 12-jarige Zoë die de beste maatjes is met haar vader. Wanneer Pap in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit om acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen Zoë’s ouders. Zoe? is de enige die gelooft dat haar vader een supergoed acteur zou kunnen worden…

Johan Heldenbergh reageert:

“Anouk overtuigde me onmiddellijk als regisseur. Ik ben volledig gevallen voor haar kortfilm die me geraakt heeft door de manier van vertellen en de zotheid van de personages,… Ik vond dat heel verfrissend. Ik herken veel van mezelf in Anouk: haar noodzaak om een verhaal te vertellen en haar enorme gedrevenheid om dat zo goed mogelijk te doen. Ik vind hier ook de mensen van ‘Aanrijding in Moscou’ terug, wat een ongelooflijk fijne samenwerking was. Erg spannend dat de opnames nu gestart zijn!”

 

Anouk is geen onbekende in de Vlaamse filmwereld, want ze werkte mee aan o.m. Le Tout Nouveau Testament van Jaco Van Dormael en was de kindercoach voor Gilles Couliers’ Cargo & Sahim Omar Kalifa’s Zagros:

“Het avontuur is begonnen! Omringd met een pracht van een cast en crew kan ik niet wachten om dit verhaal tot leven te wekken. De rol van Pap is Johan Heldenbergh op het lijf geschreven. Het personage dat Johan neerzet heeft iets gewaagd, iets ‘lunatic’, maar even goed iets ongelooflijk liefdevol. Ook de andere acteurs passen perfect binnen het plaatje van het prettig gestoorde gezin Schutijzer. Het wordt een gelaagde film vol humor voor iedereen die een aparte familie heeft.”

 

Het scenario werd geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem. De casting werd verzorgd door Sara De Vries-Vinck & Abel Bos. De muziek zal worden gecomponeerd door Harry de Wit. Melle Van Essen (NSC) verzorgt de cinematografie, Joppe Van den brande de montage, Kris Dewitte de setfotografie en Dirk Bombey het geluid op set. Philippe Bertin is art director, Valerie Leroy is Chef Kostuum en Michelle Beeckman chef Make-up. ‘Mijn Vader is een Saucisse’ wordt geproduceerd door Dries Phlypo voor A Private View en gedistribueerd door Paradiso Filmed Entertainment. De opnames van ‘Mijn Vader is een Saussice’ zijn op 5 augustus gestart en lopen nog tot midden september.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.