Franchise: scarface

Scarface reboot: 3de keer, goeie keer?

Waarom je uberhaupt een filmklassieker zoals Scarface opnieuw wil verfilmen, is een vraag waar Universal Pictures eerder een antwoord voor moet formuleren, maar het is toch van plan om haar idee verder te zetten. Inmiddels is bekend dat na Antoine Fuqua & David Ayer deze keer de Italiaanse regisseur Luca Guadagnino van Call me by your Name & Suspiria wordt aangesteld. Het script van de broers Coen staat al even klaar. 3de keer goede keer ?

Nieuw op Netflix België (april 2017)

d

De deal tussen Netflix & Disney zorgt ervoor dat het aanbod op de populaire streamingdienst zeer commercieel wordt. Ik denk maar aan recente toevoegingen zoals Captain America: The First Avenger, Thor: The Dark World, Star Wars VII: The Force Awakens, Thor, Finding Dory,… Maar ook films zoals The Minions, Fifty Shades of Grey,… tonen de richting waarin Netflix evolueert. Een hele andere dan de richting die het aannam toen het startte in 2015. Maar al een geluk is de bibliotheek van Netflix immens en kunnen wij nog steeds wat aardige aanraders tevoorschijn toveren. Hierbij onze nostalgische voorstellen voor deze Paasvakantie buiten de legendarische televisieserie Mad Men: The Terminator, Fracture, Gothika & Scarface.

Continue reading Nieuw op Netflix België (april 2017)


Scarface Blu-Ray review

Scarface *****

Regie: Brian De Palma (Carlito’s Way)

Scenario: Oliver Stone (Platoon)

Met: Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio, Steven Bauer, Robert Loggia, F. Murray Abraham

Speelduur: 170′

Na Apocalypse Now is dit dé Blu-Ray release van het jaar. Een gangsterklassieker die in geen enkele zichzelf respecterende filmcollectie mag ontbreken. Nu te koop!

Continue reading Scarface Blu-Ray review

Scarface Blu-Ray trailer

2011 lijkt het jaar te worden waarop de laatste grote filmklassiekers die tot op heden geen HD release kregen, eindelijk beschikbaar worden op Blu-Ray ( met de juiste home cinema nog steeds de ultieme manier om films te zien in de huiskamer, red.). Zo verschijnen onder andere Platoon, Apocalypse Now, de volledige Star Wars collectie, én de extended cuts van de Lord of The Rings saga de komende maanden op Blu-Ray disc. Diegene waar wij het meest naar uitkijken is echter Scarface, dé gangsterklassieker van Brian De Palma, met Al Pacino in één van zijn meest memorabele rollen ooit. En het heeft er alle schijn naar, dat dit een blauw schijfje wordt om je duimen en vingers bij af te likken. Naast een volledig gerestaureerde high definition versie van Scarface zelf, krijg je onder meer een fonkelnieuwe documentaire die de invloed van Scarface op de populaire cultuur onderzoekt, de DVD van de originele Scarface uit 1932, en vrachtladingen extra’s overgezet van eerdere DVD releases. Geniet van de nieuwe trailer.

Continue reading Scarface Blu-Ray trailer