Steve Jobs recensie op Netflix België

Steve Jobs **

Regie: Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting, Sunshine & Trance)

Met Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Katherine Waterston, John Ortiz , Sarah Snook, Adam Shapiro,…

Speeltijd: 122′

Ga kijken als je hield van jOBS.

Het verhaal: De carrière van Steve Jobs komt tot het leven in deze film aan de hand van 3 cruciale momenten in zijn leven die Apple maakte tot het bedrijf wat het vandaag is.

Ons verdict: Hoe geniaal Steve Jobs ook mag zijn, Hollywood worstelt met het brengen van een geniale film rond de grondlegger van het Apple-imperium met iPhones, MACs, iPods & ga zo maar verder.

Ook een regisseur zoals Danny Boyle worstelt met het verhaal van Steve Jobs en dat zie je meteen in deze Hollywood-film rond Steve Jobs’ leven. Het schrijfwerk met de focus van zijn leven via 3 grote keynotes die zijn carrière typeren, mag dan wel getuigen van zeer creatief denken, de uitwerking ervan laat te wensen over. Zeker voor een naam zoals Danny Boyle die met films zoals Slumdog Millionaire, Trainspotting, Sunshine & Trance een stevige reputatie heeft in Hollywood. Zijn grootste fout? De editing zit grondig mis: De doorslaggevende momenten zoals de ontmoetingen tussen Steve & zijn dochter Lisa, de Time Magazine cover, de Steve Wozniak-discussie rond het Apple II-team worden van geen meter geaccentueerd en reduceren de film tot één grote walm vol mythische Apple-figuren en -anekdotes met namen zoals John Sculley, Joanna Hoffman, Steve Wozniak, Andy Hertzfeld & Avie Tevanian. Het is duidelijk dat deze Steve Jobs-film zich na het teleurstellende jOBS meer wil richten op de die-hard Apple-volgers, maar gezien de productie werd geteiserd door een moeilijke zoektocht naar een hoofdacteur die gevonden werd in de geweldige Michael Fassbender zie je dat er te haastig met de productie is omgegaan om de deadline te halen. Een gemiste kans. En op het laatste heb je vooral zoiets van, is dit alles?

Kortom, wil er iemand aub een goede film brengen rond de legendarische Steve Jobs? Please???

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter