Het streaming gedrag van de Vlaming nader bekeken

Het streaming gedrag van de Vlaming nader bekeken

Sinds de introductie van digitale televisie, uitgesteld kijken en televisie on-demand platformen is het kijkgedrag van de Vlaming stevig veranderd. Maar er zijn maar weinig publieke statistieken gekend, omdat de Netflixen van deze wereld geen informatie willen vrijgeven van het internationale kijkgedrag. Bedrijven zoals Parrot Analytics maken prognoses op basis van social media gedrag, maar that’s about it. Het Vlaamse kabelbedrijf Telenet maakt daar voor de eerste keer komaf mee en brengt het streaming gedrag van de Vlaming in kaart met een aantal leuke infographics.

Medialaan heeft al een aantal leuke contradicties blootgelegd over lineair vs. digitaal televisie kijken, maar Telenet doet nog een dogma uit de doeken: Vlaamse content primeert over internationale content op streamingdiensten. Series zoals FC De Kampioenen & Chaussée d’Amour doen het beter dan The Walking Dead of Game of Thrones en dat is opvallend. Zelfs het nieuwe Gent-West werd meer gestreamd dan het 7de seizoen van Game of Thrones in 2017. De Dag wordt ongetwijfeld een nieuwe hit op Telenet Play More dit jaar.

Populairste internationale televisieseries op Telenet Play More in 2017

Onder de internationale series hebben zombies blijkbaar een zekere aantrekkingkracht, maar nieuwkomer Revenge met Emily VanCamp is een verrassing voor ons. De ABC-serie bestaat al sinds 2011 vergelijkbaar met Reign & Dynasty op Netflix zou geen voorkeur mogen krijgen tegenover een Westworld, The Bridge of Big Little Lies.

Populairste Vlaamse televisieseries op Telenet Play More in 2017

De populairste Vlaamse serie is ook enigszins een verrassing. De dramaserie Chaussée d’Amour door Nathalie Basteyns werd meer gestreamd dan FC De Kampioenen en Gent-West in 2017 om zo de meest gestreamde serie te worden op Telenet Play More.

Samenvatting streaming gedrag Vlaming in 2017

Een samenvatting van de smaak van de Vlaming bovenaan! Verder is het bingewatchen in België nog vrij gering: De Vlaming bingewatcht in de 8 van de 10 gevallen de eerste 3 afleveringen binnen de eerste dagen en 54% van de kijkers kijkt Vlaamse series volledig uit in hun eerste week.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter