Blindspotting recensie op iTunes

Blindspotting recensie op iTunesBlindspotting *** 1/2

Regie: Carlos López Estrada (Raya & the Last Dragon)

Met Daveed Diggs, Rafael Casal, Janina Gavankar, Jasmine Cephas Jones, Utkarsh Ambudkar, Wayne Knight, Ethan Embry,…

Speeltijd: 95′

Ga kijken als je hield van Romeo + Juliet & Uncut Gems.

Het verhaal: Collin & zijn 2 jeugdvrienden die opgegroeid zijn in het zware buurt van Oakland, gekend als The Town. Ondertussen is dit een trendy plek geworden en Collin probeert zijn laatste dagen in reclassering zonder problemen door te brengen terwijl Miles zichzelf steeds in de nesten weet te werken. Maar wanneer hij de avondklok misloopt door schuld van zijn vriend Miles, zet dit hun vriendschap zwaar onder druk.

Blindspotting recensie op iTunes

Ons verdict: Af en toe kom je nog eens van die verrassingen tegen in home entertainment releases . Blindspotting had een kleine straight-to-VOD release hier in België ondanks het feit hij goed onthaald werd over de plans. Veel heeft te maken met de beginnende carrière van Daveed Diggs die nog maar net van start is gegaan in Europa met series zoals Snowpiercer & de Disney Plus-film Hamilton. En uiteraard ook de aard van de film die zich eerder omschrijft als een indie-film.

Blindspotting kan je best omschrijven als een belichaming van Oakland in heel wat opzichten: De dialogen, die gerapt worden, zijn een typisch kenmerk van de gewezen arme (doorgaans zwarte) buurt van San Francisco die momenteel overgenomen wordt door millenials die werken voor dotcom-bedrijven uit Silicon Valley zoals Facebook, Google & meer. In termen van city marketing kan dit dus net zoals Ladybird weer tellen, maar de film drukt zich ook kritisch uit door het fenomeen van gentrification, waar het karakter van een buurt verandert vanwege de opwaardering van wijken omdat er nieuwe mensen zich gaan nestelen, aan te kaarten. Hipsters vs. Locals als het ware. Deze strijd wordt vakkundig tot stand gebracht door het prachtige tweespeling tussen acteurs Daveed Diggs & Rafael Casal die de longen uit hun lijf praten/rappen. Regisseur Carlos López Estrada doet er ook goed aan door het geheel van de hele film ondanks zijn mix van komedie & tragedie luchtig te houden en dat allemaal in een tijdspanne van 95 minuten. Allemaal factorem die de film misschien geen kalssieker maken, maar wij MoviePulpers willen wel meer zien van deze man met Mexicaanse roots.

Kortom, Blindspotting is een unieke Amerikaanse tragikomedie die een heerlijke cultstatus zal krijgen. Meer dan de moeite waard om een keer te huren op iTunes en konsoorten.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter