MacGyver S1 recensie op STIEVIE

MacGyver S1 recensie op STIEVIEMacGyver ***

Bedenker: Peter M. Lenkov (Hawaii Five-O)

Met Lucas Till, George Eads, Tristin Mays, Meredith Eaton, Justin Hires, Sandrine Holt, David Dastmalchian,…

Speeltijd: 22 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van magere series op de Amerikaanse televisie zoals Minority Report & Designated Survivor.

Het verhaal: De jonge Angus MacGyver werkt voor Phoenix Foundation, een clandestiene organisatie van de Amerikaanse overheid, die met dagelijkse huishoudmiddelen levens probeert te redden.

Lucas Till & George

Ons verdict: In 2016 werd duidelijk dat CBS het populaire MacGyver uit de jaren ’80 terug wilde brengen zonder de originele Richard Dean Anderson. Er werd voor een nieuwe lichting gekozen met Lucas Till & George Eads als koplopers en dat zorgde al meteen voor kopzorgen. De show verdrong al snel in de dieperik met de hele generaties uit de jaren ’60 & ’70 die de CBS-reboot verafschuwen. Toch blijft MacGyver in de VS mooie cijfers tonen met pieken tussen de 8 & 10 miljoen kijkers die gedurende 2 seizoen trouw blijven aan het format. Om je een idee te geven, dat is vergelijkbaar met het niveau van de laatste 2 seizoenen van Game of Thrones.

Wij moeten toegeven dat de nieuwe MacGyver een stuk minder legendarisch is als zijn voorganger, maar om het volledig in de vuilbak te gooien, vinden we teveel van het goeie. OK, het kan niet typen aan spionageseries zoals Alias of andere series van internationale streamingdiensten zoals HBO & Netflix, maar de nieuwe MacGyver is zeker entertainend. Het format is minder kwalitatief zoals we wel kunnen verwachten van ABC, NBC & CBS, maar Lucas Till is alles behalve een slechte MacGyver, eerder een nieuwe MacGyver die een nieuw publiek moet aanspreken. Anno jaren 2010 stellen we ons wel de vraag of je de huidige technologieën nog kan tweaken met een paperclip, een Zwiters zakmes & wat kauwgum, maar goed. Dat was vroeger ook zo, enkel pikken de jongeren dit niet meer in een maatschappij die berust op weggooien & kopen van technische apparaten in plaats van ze te recycleren. Bijrollen van Sandrine Holt & David Dastmalchian geven deze MacGyver ook een steeds weer dat beetje extra om verder te blijven volgen en in latere seizoenen komt Isabel Lucas nog opdagen. Goed nieuws dus!

Kortom, MacGyver is ondermaats als reboot, maar kan tellen als guilty pleasure. Het houdt ons bezig voor een dag in de week als er niks op Netflix is.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.