Het Wilde Avontuur recensie op Disney Plus België

The Call of the Wild recensieHet Wilde Avontuur ***

Regie: Chris Sanders (Hoe Tem je een Draak, The Croods)

Met Harrison Ford, Omar Sy, Karen Gillan, Dan Stevens, Bradley Whitford, Michael Horse, Cara Gee & Terry Notary als de digitale hond Buck.

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van Alpha.

Het verhaal: Gebaseerd op de geliefde literaire klassieker, vertelt Het Wilde Avontuur het levendige verhaal van Buck, een grootmoedige hond en de man die hij moet leren vertrouwen. Het leven van Buck wordt op zijn kop gezet wanneer hij wordt weggehaald uit zijn rustige leventje als huisdier in Californië om deel uit te gaan maken van een team postbezorgende sledehonden in de Yukon in Alaska omstreeks het jaar 1890.

Harrison Ford in The Call of the Wild filmrecensie

Ons verdict: In de wereld van live action verfilmingen heeft Disney zich sinds 2019 uitgeroepen tot heer & meester. Andere filmstudio’s zoals Universal Pictures (Snow White & the Huntsman, Dolittle), Fox (Planet of the Apes) & Netflix (Jungle Book) hebben zich recent, ondanks dat ze pioniers zijn in de methode, vaak stukgebeten op het genre sinds Disney met zijn klassiekers zoals Lion King, Dumbo & Aladdin de wereld uitstuurde en het lijkt erop dat het Huis van de Muis nu een koekje van eigen deeg krijgt. The Call of the Wild scoort immers maar zwak aan de internationale box office tegenover zijn andere live action films en dat doet pijn als je nog maar net een gigantisch filmstudio hebt opgekocht.

Echter is Het Wilde Avontuur, de Nederlandstalig titel van The Call in the Wild met Harrison Ford, allesbehalve slecht en is het net zoals Alpha slachtoffer van overaanbod in een tijd waarin The Walt Disney Company quasi een monopolie handhaaft. Het scenario van Het Wilde Avontuur mag er (uiteraard) zijn dankzij het originele schrijfwerk van Jack London samen met de geslaagde animatie van de sledehond Buck en zijn vrienden. Harrison Ford toont zich van een andere (maar toch ook weer opnieuw nobele) kant, de ondersteunende cast zoals Omar Sy & Dan Stevens leveren goed werk en uiteraard lopen de tranen gedurende de hele film zoals iedere hondenfilm vlot van de wangen. Wat is er dan mis met The Call of the Wild? Niks, want mocht deze film een tijdje terug gelanceerd zijn onder het Disney-label en de titel Buck dragen, had het ongetwijfeld beter gescoord hoewel het einde misschien een stukje krachtiger kon met een boodschap van algemeen nut.

Kortom, Het Wilde Avontuur is een moderne of hedendaagse interpretatie van Lassie. Zo eco-vriendelijk dat Greta Thunberg het meteen zou goedkeuren en dus de ideale familie om te bekijken met de familie. Ideaal om beschikbaar te zijn op Disney Plus België.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter