Penguin Bloom recensie op Netflix België

Penguin Bloom poster op Netflix BelgiëPenguin Bloom *** 1/2

Regie: Glendyn Ivin (The Cry, Safe Harbour, Last Ride)

Met Naomi Watts, Andrew Lincoln, Jacki Weaver, Griffin Murray-Johnston, Rachel House, Leeanna Walsman, Lisa Hensley, Felix Cameron, Abe Clifford-Barr,…

Speeltijd: 95′

Ga kijken als je hield van Glass Castle, The Boy Who Harnessed the Wind, Pieces of a Woman & Lion.

Het verhaal: Een ongeval heeft het zorgeloze leven van Sam Bloom’s familie op zijn kop gezet. Maar een gewonde vogel zal haar ogen en hart openen voor nieuwe mogelijkheden.

Naomi Watts in Penguin Bloom recensie op Netflix België

Ons verdict: Er was een beetje onduidelijkheid rond de release van de nieuwe film Penguin Bloom op Netflix België met Naomi Watts in de hoofdrol. Veel van de commotie zat hem in de internationale rechten, gezien de film bvb. niet in Australië op de internationale streamingdienst komt. Maar kijk, de film die in première ging op  Toronto International Film Festival is beschikbaar voor ons Belgen sinds vandaag en dat is best een hoopvol teken.

Met haar acteerprestatie in King Kong, is Naomi Watts al jaar en dag gekend, maar ze moet zichzelf niet meer bewijzen als straffe actrice met haar 2 Oscarnominaties voor The Impossible & 21 Grams. Dat zie je ook in de keuzes voor haar filmprojecten. De Britse actrice die al jaren de Australische nationaliteit draagt, gaat voor uitdagende rollen (cfr. The Glass Castle of Gypsy) en probeert zich daarom van tijd tot tijd in te zetten voor de lokale filmindustrie die haar groot maakte (ze dankt haar carrière immers aan Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson). In dit geval geeft ze haar zegen aan Australische regisseur Glendyn Ivin, één van de best gekende talenten van het eiland die met zijn kortfilm Cracker Bag een Palme d’Or in huis haalde. Hij brengt het ontroerend & hoopvol verhaal van de Blooms zoals dat hoort in zijn genre. Op geen enkel moment toont Ivin dat hij niet de vaardigheden heeft van een Amerikaanse regisseur en levert een geslaagd eindproduct af dat de filmfestivals kan afgaan. Watts legt een solide acteerprestatie neer, maar gaat misschien niet zo diep als Vanessa Kirby onlangs voor haar rol in Pieces of a Woman. Penguin Bloom is zeker niet te lang met zijn speelduur van om en bij de 100 minuten en ook andere castleden zoals Andrew Lincoln & Jacki Weaver tonen zich van hun mooie kant. Tot slot houd je als streamer maar een stevige zakdoek vast, want Penguin Bloom zal je laten bewegen van in en van buiten ondanks de toestand van de protagonist.

Besluit: Penguin Bloom is de typische film om filmprijzen mee te winnen en het is nu beschikbaar op Netflix. Mooie poging van de Australische regisseur Glendyn Ivin, overigens, dankzij hoofdrolspeelster Naomi Watts!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter