Godzilla vecht met King Kong in officiele kijk op Godzilla vs Kong

Godzilla vs. Kong recensie op iTunes België

Godzilla vs. Kong recensie op iTunes BelgiëGodzilla vs. Kong *** 1/2 in IMAX ****

Regie: Adam Wingard (Death Note)

Met Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Eiza Gonzalez, Lance Reddick, Kyle Chandler, Demian Bichir, Shun Oguri,…

Speeltijd: 113′

Ga kijken als je hield van andere MonsterVerse-films zoals Godzilla: King of the Monsters & Kong: Skull Island.

Het verhaal: Nu hun oorsprong eindelijk onthuld wordt, nemen Godzilla en Kong het tegen elkaar op in een epische en spectaculaire strijd. Ze beseffen alleen nog niet dat er een serieuzere dreiging boven de twee titanen en de mensheid hangt.

Godzilla vecht met King Kong in officiele kijk op Godzilla vs Kong

Ons verdict: Het waren rare omstandigheden, de dagen waarop de Belgische bioscopen terug opende in juni van dit jaar. Na de succesvolle lancering van Godzilla vs. Kong in de Verenigde Staten had menig filmliefhebber toch verwacht dat deze MonsterVerse-blockbuster uitkwam in lokale bioscopen. Niks was minder waar, dus moeten wij Belgen het vandaag doen met een roemloze lancering op VOD voor de ontknoping van de MonsterVerse.

Godzilla vecht met King Kong in officiele kijk op Godzilla vs Kong

Nu, roemloos is geen synoniem voor kwaliteitloos, want Godzilla vs. Kong is in alle opzichten een geslaagde blockbuster. Met een productiebudget van 180 miljoen dollar haalt Warner Bros. alles uit de kast om de monsterfranchise tot een goed einde te brengen. Menig Kaiju-fan zag dan ook uit naar de ultieme confrontatie van Kong tegenover Godzilla en deze ontgoochelt niet, zowel op het vlak van CGI als verhaal. Op het vlak van cast is het duidelijk dat er iets teveel sterren aanwezig zijn in Godzilla vs. Kong en daarom krijgen ze vaak met z’n allen niet genoeg screentime. Maar het valt op dat Brian Tyree Henry, Alexander Skarsgård & Millie Bobby Brown het beste uit de film komen, hoewel de makers de klemtoon leggen op Kong & Godzilla zelf wat maar goed is. Regisseur Adam Wingard maakt er verder een veilige productie van en hij doet er ook goed aan om de film onder de 2 uur te laten. Op dat vlak is Godzilla vs. Kong allesbehalve langdradig te noemen.

Kortom, het is een schande dat Godzilla vs. Kong niet in Belgische bioscopen verschijnt, want deze blockbuster was een fijne ontknoping van de MonsterVerse & het 100% waard om in België op IMAX te verschijnen. Nu beschikbaar op VOD met een geslaagde home entertainment setup!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter