Y: The Last Man recensie op Disney Plus België [eerste indruk]

Y: The Last Man recensie op Disney Plus BelgiëY: The Last Man **

Bedenker: Eliza Clark (Extant)

Met Diane Lane, Missi Pyle, Ben Schnetzer, Ashley Romans, Olivia Thirlby,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Designated Survivor, War of Worlds & Into the Night.

Het verhaal: In een post-apocalyptische wereld is Y de enige man die overleeft. Een mysterieuze plaag heeft immers alle mannen binnen enkele seconde plotseling doen sterven.

Y: The Last Man recensie op Star van Disney Plus België

Ons verdict: IP of Intellectual Property. Je zou zeggen dat het bijna het enige is wat Hollywood nog in stand houdt met de vele stripverfilmingen waarmee we dagelijks gebombardeerd worden. In deze trend krijgen we Y: The Last Man, een nieuwe serie van FX voor Star op Disney Plus België met als grote namen Diane Lane & Missi Pyle.

Y: The Last Man is weliswaar geen hoogvlieger. De FX-serie typeert zich door slecht acteerwerk van Diane Lane (een schambere poging van ee kopie van House of Cards of Designated Survivor) en een inspiratieloze cast met nieuwe namen zoals Ben Schnetzer, Ashley Romans & Olivia Thirlby. Het tempo was Y: The Last Man is niet mysterieus genoeg om je geïntrigeerd te houden, want bedenker Eliza Clark legt de focus op de personages waardoor je al meteen het gevoel krijgt dat je kijkt naar een War of Worlds of Into the Night, maar van de VS verwacht je meer. Of brengt Europa de laatste tijd sterkere content in het genre? De production design & het artwork mag er best zijn als marketing om de serie vulling te geven, maar als het concept deze niet overstijgt, dan weet dat er stront aan de knikker is.

Kortom, met Y: The Last Man wist FX ons opnieuw niet te bekoren en dat ondanks een waardige graphic novel. Schande eigenlijk.

Y: The Last Man S01 E01 Clip | 'Opening Scene' | Rotten Tomatoes TV

Y: The Last Man S01 E02 Clip | 'Sam Confronts Hero' | Rotten Tomatoes TV

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.