Venom Let There Be Carnage recensie in 4DX

Venom Let There Be Carnage in 4DXVenom 2: Let There Be Carnage *** in 4DX *** 1/2

Regie: Andy Serkis (Mowgli)

Met Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson, Naomi Harris,…

Speeltijd: 112′

Ga kijken als je hield van de Transformers-franchise & het vorige Venom.

Het verhaal: Tom Hardy keert terug naar het groot scherm als dodelijke beschermer Venom, één van Marvel’s belangrijkste & meest complexe personages.

Woody Harrelson als Carnage in Venom 2 recensie

Ons verdict: Terwijl No Time to Die & Dune de plak zwaaien in Europa, moeten ze het over de plas even doen met Venom: Let There Be Carnage. Met een openingsweek van 90 miljoen dollar gaat het ook daar stilletjes aan beter met de bioscopen, maar dat zegt weinig over de kwaliteit van een film natuurlijk. Venom werd matig ontvangen door filmcritici en dat betekende dat Amerikaanse fans de primeur kregen om de nieuwste film uit de SpiderVerse te zien. Het voorspelt weinig goeds denken we dan…

De dynamiek tussen Tom Hardy & Andy Serkis in Venom Let There Be Carnage in 4DX

Venom Let There Be Carnage is een blockbuster pour sang met visuele effects die je net zoals de Transformers-franchise naar het hoofd worden gegooid met matig acteerwerk als gevolg. En dat ondanks het feit dat er talent genoeg op de set rondloopt. Dat is toch wel iets dat we niet hadden verwacht, gezien Andy Serkis toch bij het project werd betrokken vanwege zijn motion capture-verleden. OK, de dynamiek tussen Tom Hardy & Venom is beter als zijn voorganger, maar als deze te weinig screentime krijgt, dan zien we dit als een gemiste kans.

Naomi Harris als Shriek in Venom 2 recensie

Harrelson vs. Hardy was van meet af aan een goede keuze van producenten en de knipoog naar Natural Born Killers tussen Naomi Harris & Woody Harrelson konden we ook wel pruimen, maar de strijd tussen Carnage & Venom neemt niet het hoogtepunt van Riot tegen Venom in de eerste film. Hoe kan dat met zo’n acteurs? Wat we dan niet als een gemiste kans zien, is het feit dat de SpiderVerse even dichter bij de Marvel Cinematic Universe kruipt, maar als het allemaal eenheidsworst wordt door de kijker nog meer PG-13-beelden voor te schotelen en het verleden van Venom niet omarmd wordt, dan zitten wij ook daar opnieuw op onze honger. Tot slot is het fijn om te zien dat er heel wat leuke verwijzingen naar de Venom-comics in de film zitten zoals Lethal Protector, Ravencroft Institute, She-Venom, Dr. Camille Pazzo, Toxin & meer, want dat houd je toch enigszins bezig na het kijken van de blockbuster.

Kortom, het bloedbad tussen Venom & Carnage blijft wat uit in Venom: Let There Be Carnage. Hop naar nog meer eenheidsworst?

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter