Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore recensie in 4DX

Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore recensieFantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore *** 1/2 in 4DX ****

Regie: David Yates (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2)

Met Jude Law, Eddie Redmayne, Mads MikkelsenAlison SudolDan Fogler, Jessica WilliamsEzra Miller, Callum TurnerPoppy Corby-Tuech, Katherine Waterston, Richard Coyle, William Nadylam, Victoria Yeates, Maria Fernanda Candido, Oliver Masucci, Aleksandr Kuznetsov,…

Speeltijd: 142′

Ga kijken als je hield van Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald en de Harry Potter-films zoals Harry Potter & the Deathly Hallows Part I & Part II.

Het verhaal: Professor Albus Dumbledore weet dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald de macht over de tovenaarswereld wil overnemen. In zijn eentje kan hij hem niet tegenhouden, dus schakelt hij de hulp in van magiezoöloog Newt Scamander. Die gaat samen met een team van tovenaars, heksen en een dappere Dreuzel-bakker een gevaarlijke missie aan waarbij ze oude en nieuwe fabeldieren tegenkomen en tegenover Grindelwalds groeiende leger van volgers komen te staan. Maar hoelang kan Dumbledore zich afzijdig houden als er zo veel op het spel staat?

Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore recensie
© 2022 WBEI Publishing Rights © J.K.R. TM WBEI

Ons verdict: Tovenaars & heksen, sorry voor deze laattijdige recensie langs onze kant, maar zoals jullie weten, voelen we ons bij MoviePulp.be niet altijd als een vis in het water in de Wizarding World van J.K. Rowling. Zeker gezien de drama rond Johnny Depp, Ezra Miller en de zoveelste transfobe uitspraak van JK Trowling lijkt de hele Fantastic Beasts-franchise samen met het uitmelken van de Harry Potter-franchise (hoeveel zijn het er nog, 2 na deze?) een beetje voorbarig in het universum van Harry Potter & co. Maar goed, de allereerste Fantastic Beasts zorgde bij ons voor erkenning, dus geven we deze 3de Fantastic Beasts een kans, ondanks het feit dat Katherine Waterston wegens tijdsgebrek & COVID19-reisschema’s maar weinig bijdraagt tot deze blockbuster…

Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore recensie
© 2022 WBEI Publishing Rights © J.K.R. TM WBEI

Wel, één ding is opnieuw duidelijk: De 3de Fantastic Beasts zit sterk verankerd in de Harry Potter-filmserie, maar het gaat wel wat meer naar zijn oorsprong. Magische dieren zoals de Qilin, maar ook blast-ended skrewts & de Phoenix vormen een essentieel onderdeel van het plot wat je toch het gevoel geeft dat je meer te weten komt van de immense Wizarding World. De politieke wereldcontext van de Wizarding World bleef daardoor wat aan de oppervlakte, mja, dat noemt keuzes maken. Bovendien is Mads Mikkelsen een ware revelatie vergeleken met Johnny Depp als Grindelwald en komt prima tot zijn recht in het heist-plot van Secrets of Dumbledore. De tweestrijd tussen Grindelwald & Dumbledore neemt voorlopig nog geen Bijbelse proporties aan zoals deze van Harry Potter & Voldemort in Deathly Hollows, maar ze zijn efficiënt en klaren voorlopig de klus. De special effects van 200 miljoen dollar mogen er dan ook opnieuw zijn en komen volledig tot hun recht in 4DX.

Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore recensie
© 2022 WBEI Publishing Rights © J.K.R. TM WBEI

Opnieuw hangt het publiek aan de lippen van Eddie Redmayne die zowat de grappigste scènes op zijn naam schrijft en ondanks de marketing rond de film (met team Jude Law vs team Mads Mikkelsen) neemt de originele Fantastic Beasts-cast wel de leiding. Opnieuw pluspunten. Als we Secret of Dumbledore moeten vergelijken in de nieuwe Fantastic Beasts prequelreeks, dan moeten we eerlijk zijn dat het Crimes of Grindelwald van zijn sokken blaast, maar nog steeds de duimen moeten laten voor Where to Find Them. Tot slot voelt de epische speelduur van bijna 2,5 uur niet zo zwaar aan en gaf het ons zelf door zijn Thomas Crown Affair-ontknoping een Mission Impossible Fallout-gevoel op het vlak van editing toen we uit de zaal stapten.

Kortom, Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore zet zijn veldtocht verder in de Wizarding World van JK Rowling en houdt met zijn overval-verhaal een goede balans tussen Harry Potter & Fantastic Beasts.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter