Tokyo Vice HBO recensie op Streamz

Tokyo Vice HBO recensie op StreamzTokyo Vice **** 1/2

Bedenker: J.T. Rogers (Oslo) / Regie: Michael Mann (Heat, Collateral, Miami VicePublic Enemies, Ali)

Met Ansel Elgort, Ken Watanabe, Rachel Keller, Hideaki Ito, Show Kasamatsu, Ella Rumpf, Rinko Kikuchi, Shun Sugata, Ayumi Tanida, Masayoshi Haneda, Tomohisa Yamashita…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Eastern Promises, Dealer & Infernal Affairs.

Het verhaal: Amerikaanse journalist Jake, wiens uitstekende Japans hem in staat stelt de eerste buitenlandse verslaggever te worden in het Aziatisch land, wordt aangenomen door Yomiuri Shinbun, de grootste krant van Japan. Onder de vleugels van de ervaren rechercheur Hiroto Katagir, verkent hij de wereld van de Japanse maffia: de Yakuza. Maar hoe verder hij verzeild raakt in dit enorme misdaadcircuit in Tokyo, des te meer moeite heeft hij om er weer heelhuids uit te komen. Zijn onderzoek levert hem immers een confrontatie met een grote maffiabaas op. Dan ontdekt hij schokkende informatie vanuit de onderwereld, die de zedenpolitie aan de Yakuza linkt.

Tokyo Vice HBO recensie op Streamz

Ons verdict: “Wat de Koreanen met Squid Game, Train to Busan & andere films zoals Parasite, Okja & Snowpiercer van Bong Joon Ho aan kop kunnen, kunnen wij ook”, dacht Japan die dankzij internationale streamingdiensten kwam met de gangsterserie Tokyo Vice. HBO tastte in de buidel door o.m. gerenommeerde toneelschrijver J.T. Rogers (Oslo) & cineast Michael Mann (Heat) toe te voegen aan de productie met in de hoofdrol Ansel Elgort, Ken Watanabe & Rachel Keller.

Ansel Elgort in Tokyo Vice HBO recensie op Streamz

Tokyo Vice is de definitie van Nippon noir met de memoires van Meicho Shimbun-journalist Jake Adelstein als ruggegraat in combinatie zijn ervaringen als misdaadverslaggever met de Yakuza in de hoofdstad van de Japanse archipel. Het scenario dat Eastern Promises achterna gaat, is dan ook de grootste troef van de nieuwe HBO Max-reeks, want je krijgt een heel mooi inzicht in het reilen & zeilen van The Land of the Rising Sun met zijn aparte cultuur, politiewerken, media, onderwereld & maar vooral corruptie. Tokyo Vice is echter niet vernieuwend in zijn format: In heel wat opzichten zie je veel elementen terug uit Europese content zoals de straffe Vlaamse films Dealer, Patser of Rundskop, maar je hoort ons niet klagen. We geloven echt dat dit de manier voorwaarts is om straffe streaming content te brengen over de hele wereld! Verwacht je dus ook aan heel wat Aziatische karakterkoppen zoals Ken Watanabe, Shun Sugata, Kikuchi & Show Kasamatsu. Michael Mann start vlot maar gedeist aan de pilot van Tokyo Vice, terwijl de rest van de 8 afleveringen van Tokyo Vice gestaag worden afgewerkt door een Josef Kubota Wladyka & Hikari. Tot slot even petje af voor hoofdrolspeler Ansel Elgort die in het Westen misschien gecanceld is maar in Tokyo Vice toont hoe dedicated hij wel is als acteur door Japans te leveren.

Met andere woorden, Tokyo Vice is wederom straffe inhoud van Japanse origine en toont opnieuw dat er een markt is voor Amerikaanse talent in combinatie met buitenlandse content. Op niveau van Oussekine! Morgen te volgen op Streamz!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter