In productie Het Geheugenspel door Jan Verheyen & Lien Willaert

In productie: Het Geheugenspel door Jan Verheyen & Lien Willaert

MoviePulpers, het is mooi te zien hoe een koppel ook op de werkvloer naar elkaar samengroeit. Na Red Sandra & Bittersweet Sixteen gaan Jan Verheyen & Lien Willaert opnieuw samen in de regisseursstoel zitten voor voor Het Geheugenspel.  Dat is niet zomaar een film, maar de eerste Vlaams-Nederlandse bioscoopverfilming van Nicci French!

Het Geheugenspel, de Vlaams-Nederlandse bioscoopverfilming van Nicci French’ debuutroman uit 1996, pakt vandaag groots uit met de voorstelling van de mooie, bekende Vlaamse ensemble-cast en daarnaast de Nederlandse hoofdrolspeelster Anna Drijver (Undercover). Onder meer Louis Talpe (The Racer, Onder Vuur), Lynn van Royen (Beau Séjour, The Team 2, De Twaalf), Gert Winckelmans (Lisa, Undercover), Vic de Wachter (Gevoel voor tumor), Gilda de Bal (De Helaasheid der Dingen) & Peter Thyssen (De Zonen van Van As) vertolken de Vlaamse hoofdrollen in deze whodunnit. De Nederlandse hoofdrollen zijn weggelegd voor Anna Drijver (Undercover), Maarten Heijmans (Emmy-winnaar voor ‘Ramses’), Martijn Hillenius (Flikken Maastricht) & Meral Polat (De Luizenmoeder). Ook Marilou Mermans en jong geweld Ella Van Remortel, Willem Herbots (Ritueel), Zion Luts (Bittersweet Sixteen), Helder Onkelinx en Maïmuna Badjie zullen in de film te zien zijn.

Regiekoppel Jan Verheyen & Lien Willaert slaan met Het Geheugenspel voor de 3de keer de handen in elkaar en starten vandaag met de opnames in Valkenburg. Het Geheugenspel is een bewerking van het boek The Memory Game waarvan in Vlaanderen en Nederland meer dan 350.000 exemplaren zijn verkocht. Het Geheugenspel is de eerste bioscoopfilm naar een bestseller van schrijversduo Nicci Gerrard en Sean French, en zal de twintigste bioscoopfilm zijn van Jan Verheyen.

Hoofdrolspeelster Anna Drijver (38) laat weten heel veel zin te hebben in het project. “Dit genre, een stevige whodunnit, vind ik zelf heerlijk en met Nicci French als basis weet je dat het plot lekker ingewikkeld en gelaagd in elkaar steekt. Je blijft meepuzzelen als kijker. Voor mijn personage Eva is het ook een heftige puzzel: wat is er echt gebeurd met haar jeugdvriendin? Wat heeft ze echt gezien?”

SYNOPSIS: In de tuin van het landhuis van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter