Geen Golden Globe voor Close van Lukas Dhont, Argentinië wint de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film

Geen witte rook uit de schoorsteen, Belgische filmliefhebbers! Jonge regisseur Lukas Dhont, de Belgische lieveling van het filmfestival van Cannes met zijn langspeelfilms Girl & Close , heeft België vannacht geen prestigieuze Golden Globe bezorgd voor Beste Buitenlandse Film. Hij verloor van Argentinia 1985 door Santiago Mitre.

Dit zijn de winnaars van de Golden Globes 2022

Voor diegenen die niet bekend zijn met wat de Golden Globes zijn, dit zijn de eerste grote filmprijzen van het jaar die uitgereikt worden door de Hollywood Foreign Press Association en vaak dienen als barometer voor het opkomende award-seizoen dat eindigt met de Oscars. Zo maken Lukas & zijn kompanen nog een kans, want vannacht werd ook bekend gemaakt dat Close officieel meedingt voor de Oscar van Beste Buitenlandse Film.

Eerste kijk op Close van Lukas Dhont

Wie niet heeft gehoord van Close, de 2de langspeelfilm van Lukas Dhont, heeft waarschijnlijk onder een steen geslapen het laatste jaar, want Close won op het Filmfestival van Cannes de Grand Prix en heeft sindsdien talloze prijzen gewonnen zowel lokaal in Europa als meer internationaal in de VS. Close vertelt het verhaal van Leo & Remi, 13, en vrienden sinds altijd tot een ondenkbare gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Close werd in ons jaaroverzicht van 2022 bekroond als een top 10-film en onze recensie kan je hier teruglezen. Winnaars van de avond ware  The Banshees of Inisherin & The Fabelmans, je kan de volledige lijst van Golden Globes 2023-winnaars hier teruglezen.

Toch zijn we trots op Close & het team rond Lukas Dhont! Duimen voor die Oscars!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.