Franchise: Close

Ook geen Oscar voor Close, Duitsland kaapt Oscar weg met Im Westen nichts Neues

Ook geen Oscar voor Close, Duitsland kaapt Oscar weg met Im Westen nichts Neues

Nee, MoviePulpers, het mocht niet zijn. De Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film ging al niet naar Close van Lukas Dhont en dat is ook niet anders voor de Oscars. De beste Buitenlandse Film werd dit jaar gewonnen door de sterke Netflix-film Im Westen nichts Neues of All Quiet on the Western Front die ook reeds een BAFTA won. Wat een avond voor Netflix! Maar wat een jammere uitslag voor ons Belgen. Lukas Dhont, toch een welverdiende proficiat om ons te doen dromen en vergeet niet al die andere awards die je in huis wist te halen!

Lees verder Ook geen Oscar voor Close, Duitsland kaapt Oscar weg met Im Westen nichts NeuesGeen Golden Globe voor Close van Lukas Dhont, Argentinië wint de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film

Geen witte rook uit de schoorsteen, Belgische filmliefhebbers! Jonge regisseur Lukas Dhont, de Belgische lieveling van het filmfestival van Cannes met zijn langspeelfilms Girl & Close , heeft België vannacht geen prestigieuze Golden Globe bezorgd voor Beste Buitenlandse Film. Hij verloor van Argentinia 1985 door Santiago Mitre.

Lees verder Geen Golden Globe voor Close van Lukas Dhont, Argentinië wint de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film


Close door Lukas Dhont is officieel genomineerd voor de Oscars 2023 in de categorie Beste Buitenlandse Film

Wederom heet van de pers, hoewel minder verrassend: Close door Lukas Dhont is officieel genomineerd in de categorie Beste Buitenlandse / Anderstalige / Niet Engelstalige Film voor de Oscars 2023 en neemt het opnieuw op tegen o.m. Im Westen Nichts Neues (Duitse inzending), Argentina 1985 (Argentijnse inzending), Decision to Leave (Zuid-Koreaanse inzending) & Bardo (Mexicaanse inzending).

Lees verder Close door Lukas Dhont is officieel genomineerd voor de Oscars 2023 in de categorie Beste Buitenlandse FilmClose van Lukas Dhont is genomineerd voor een Golden Globe 2023 en neemt het op tegen Im Westen Nichts Neues

Heet van de pers, y’all: Close door Lukas Dhont is genomineerd voor een prestigieuze Golden Globe 2023 in de categorie Beste Buitenlandse / Anderstalige / Niet Engelstalige Film en neemt het op tegen Im Westen Nichts Neues (Duitse inzending), Argentina 1985 (Argentijnse inzending), Decision to Leave (Zuid-Koreaanse inzending) & RRR (Indische inzending). Historisch!!!

Lees verder Close van Lukas Dhont is genomineerd voor een Golden Globe 2023 en neemt het op tegen Im Westen Nichts NeuesVlaamse regisseur Lukas Dhont gaat opnieuw naar Cannes met Close

De selectie voor de films van Cannes staat op volle toeren en ook voor België is er nieuws. Vandaag maakte het Internationale filmfestival van Cannes bekend dat Close, de 2de film van regisseur Lukas Dhont (Girl), geselecteerd is voor de Officiële Competitie in Cannes. Samen met een 20-tal andere films maakt Dhont kans om de gegeerde Gouden Palm te winnen. Lukas Dhont schrijft daarmee Vlaamse filmgeschiedenis!

Lees verder Vlaamse regisseur Lukas Dhont gaat opnieuw naar Cannes met Close