Carnival Row S2 recensie op Amazon Prime Video [eerste indruk]

Carnival Row recensie op Amazon Prime VideoCarnival Row S2 *** 1/2

Bedenkers: Travis Beacham (Pacific Rim Uprising) & Rene Echevarria (Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine)

Met Orlando Bloom, Cara Delevingne, Simon McBurney, David Gyasi, Tamzin Merchant, Karla Crome, Andrew Gower, Arty Froushan, Caroline Ford, Jay Ali,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Good Omens, The Alienist & Fantastic Beasts.

Het verhaal: In een alternatieve wereld zijn mensen & feeën in oorlog met elkaar. Vignette Stonemoss probeert haar soort naar de republiek van de mensen Burgue te brengen om er te overleven als vluchtelingen, terwijl Rycroft het onrecht tegenover andersoortigen zoals pix, trowies, centaurs, pucks, fauns, critch, kobolden & trolls aanvecht. Maar onder de stad sluipt er een kwaad dat de bestaande balans wel eens in gevaar kan brengen.

Carnival Row S2 recensie op Amazon Prime Video [eerste indruk]

Ons verdict: Met de miljarden van Amazon in de nieuwe Lord of the Rings prequel-serie heeft gestopt, probeert de e-commerce gigant zijn investering veilig te stellen door blijvend content aan te bieden dat de fantasty-liefhebber zal behagen. Ik denk maar aan een nieuwe seizoen van Good Omens of vorige films zoals The Aeronauts. Er komt weliswaar slijt op deze strategie, want fantasy is duur en we hebben te kennen met een recessie in de tech-wereld. Het mag daarom niet verbazen dat dit het laatste seizoen wordt van Carnival Row nadat de serie met Orlando Bloom & Cara Delevingne geen hoge toppen scheerde bij streamers, ondanks dat wij het wel konden pruimen.

In deze nieuwe Victoriaanse fantasyreeks was Orlando Bloom & Cara Delevingne de tandem vergelijkbaar met David Tennant & Michael Sheen in Good Omens, en dat is ook deze keer niet anders. Beide castleden maken de serie tot wat ze zijn samen met de nog steeds meer dan behoorlijke special effects. Samen met een donkere cinematografie zoals in House of the Dragon, Taboo & The Alienist, krijgen we een duister sprookje die niet schuw is van het occassionele bloot & gore hoewel het gruwelijke er wel wat afgepolijst is. De pilot begint sterk met het hele tempo van Carnival Row die opnieuw laat terugdenken aan The Alienist of het vorige Carnival Row. Tot slot mogen we het concept van Carnival Row, dat enigszins maatschappijkritisch wil zijn tegenover de hedendaagse tijdsgeest die minder en minder openstaat tegenover migratie, iets explicieter naar boven komt in Carnival Row S2, maar dat is voorlopig nog even wachten na de eerste 2 afleveringen die we zoals iedereen te zien kregen.

Kortom, de wereld van Peter Pan blijft op zijn kop staan in Carnival Row S2. Voor de fantasyliefhebbers onder ons een must-see en wederom een voltreffer op Amazon Prime Video.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.