65 filmrecensie

65 filmrecensie 65 ***

Regie: Scott Beck & Bryan Woods (Haunt) / Producent: Sam Raimi (Spider-Man 3, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Crawl)

Met Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman, Nika King,…

Speeltijd: 93′

Ga kijken als je hield van Star Trek Discovery & Oblivion.

Het verhaal: Na een catastrofale crash op een onbekende planeet ontdekt piloot Mills al snel dat hij daadwerkelijk op aarde is gestrand… 65 miljoen jaar geleden. Nu, met slechts één kans op redding, moeten Mills en de enige andere overlevende, Koa, hun weg vinden over een onbekend terrein vol met gevaarlijke prehistorische wezens in een episch gevecht om te overleven.

Adam Driver Help GIF by Sony Pictures - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: MoviePulpers, what goes up, must come done… Filmjaar 2023 ging aardig van start met Operation Fortune, AIR, John Wick Chapter 4 & Zeevonk, maar de Oscars brachten geen hoogvliegers in cinemazalen en in de komende maanden gaat de Amerikaanse filmindustrie toch een beetje op de rem staan. Verwacht dat het dan ook wat stiller wordt op het vlak van recensies in de komende weken op onze blog.

Stalking T Rex GIF by Sony Pictures - Find & Share on GIPHY

65 is zo één van die titels waarvan we niet meteen weten hoe ze te oordelen. Als we 65 als het regiedebuut van Scott Beck & Bryan Woods moeten beoordelen, dan kunnen we alleen maar zeggen dat het mooi binnen de lijntjes van een horrorfilm kleurt met heel wat geslaagde jump scares en een productie die qua special effects behoorlijk is. Echter ontsnapt het niet aan de vloek van het scenario van een blockbuster uit het horrorgenre door een aantal keer onderuit te gaan, maar vooral zie je dat er weinig (familiale) chemie is tussen Adam Driver en de 2 jonge actrices van dienst Ariana Greenblatt & Chloe Coleman. Het geeft 65 een heel ander beeld dan A Quiet Place die inhoudelijk parallel lopen, maar met zijn karakteropbouw niet te vergelijken zijn. De speelduur van 65 moet ideaal zijn met onder de 100 minuten film, maar het voelt daarentegen aan als een eindeloze strijd van Adam Driver met dinosaurussen vanwege het ontbreken van ware suspense onder de personages.

Kortom, 65 is fijn verteer voor de science fiction horrorliefhebber, maar verwacht er geen nieuwe A Quiet Place van, laat staan dat het zo legendarisch wordt als Alien of Jurassic Park

 

Meer over

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter