The English S1 recensie op Star van Disney Plus België

The English S1 recensie op Star van Disney Plus BelgiëThe English *** 1/2

Bedenker: Hugo Blick (Black Earth Rising)

Met Emily Blunt, Ciaran Hinds Toby Jones, Stephen Rea, Chaske Spencer, Valerie Pachner, Tom Hughes,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Django Unchained, Power of the Dog & The Hateful Eight.

Het verhaal: Een aristocratische Engelse, Lady Cornelia Locke, en een ex-cavalerieverkenner van Pawnee, Eli Whipp, komen in 1890 samen in Midden-Amerika om een gewelddadig landschap te doorkruisen dat gebouwd is op dromen en bloed. Beiden hebben een duidelijk besef van hun lot, maar geen van beiden is zich ervan bewust dat het geworteld is in een gedeeld verleden. Ze worden geconfronteerd met steeds angstaanjagende obstakels die hen fysiek en psychologisch tot het uiterste zullen testen. Maar naarmate elk obstakel wordt overwonnen, komen ze dichter bij hun uiteindelijke bestemming: de nieuwe stad Hoxem, Wyoming. Het is hier, na een onderzoek door de lokale sheriff Robert Marshall en de jonge weduwe Martha Myers naar een reeks bizarre en macabere onopgeloste moorden, dat de volledige omvang van hun verweven geschiedenis echt zal worden begrepen, en ze zullen oog in oog komen te staan met de toekomst moeten ze leven.

Emily Blunt in The English S1 recensie op Star van Disney Plus België

Ons verdict: MoviePulpers, je moet maar kunnen volgen met het aanbod van de streamingdiensten voor België. Sky-productie Django dat naar TV Vlaanderen gaat in plaats van Streamz of wat dacht je van BBC-productie The English die naar Star van Disney Plus België komt in plaats van Amazon Prime Video? Al een geluk hebben we er een app voor gemaakt. Over die laatste switch hoor je ons weliswaar niet klagen, gezien er veel meer Belgen Disney Plus hebben tegenover Amazon Prime Video, maar toch ook het feit dat de Amerikaanse streamingdienst Rated R of TV-MA boven PG verkiest om zijn bibliotheek bij te spijzen.

The English S1 recensie op Star van Disney Plus België

De pilot van The English hakt er al meteen in: afgeschoten koppen, paardenballen eten, verkrachting, racisme,… Het is duidelijk dat deze nieuwe serie door Hugo Blick niet voor doetjes is! Emily Blunt mag dan misschien niet in al teveel KNT-films of -series hebben verschenen, het ging haar goed af in A Quiet Place en The English is daar geen uitzondering op. Karakterkoppen zoals Ciaran Hinds, Toby Jones, Stephen Rea & Chaske Spencer brengen haar acteerprestatie nog meer in een goed daglicht. Met een speelduur van zo’n uur per aflevering met 6 afleveringen per seizoen kijkt The English vlot voor een western ondanks de editing die niet altijd even scherp is, maar met een achtergrond die laat terugdenken aan Power of the Dog & een thematiek die laat terugdenken aan Django Unchained, weet je dat het goed zit met deze serie. Tot slot kent The English een dipje na zijn pilot, maar het komt met een epische slotaflevering van anderhalf uur tot een mooie ontknoping.

Kortom, Hugo Blick laat Emily Blunt schitteren in de Rated R-serie The English. Vanaf vandaag te zien op Star van Disney Plus België voor filmliefhebbers met een stevige maag!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter