Onderhuids S1 recensie op Streamz [eerste indruk]

Onderhuids poster op StreamzOnderhuids S1 **

Bedenker: Banijay Belgium (Temptation Island, Familie)

Met Carry Goossens, Jan Kooijman, Idalie Samad, Jan Schepens, Pommeline Tillière, Amaryllis Uitterlinden, Dries De Sutter, Aaron De Groeve, Elodie Gabias, Anouk Matton, Joyce De Troch…

Speeltijd: 8 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Nip/Tuck & Mijn Slechtste Beste Vriendin.

Het verhaal: Onderhuids vertelt het verhaal van een gerenommeerde Beauty-kliniek gefrequenteerd door de Rich & Famous en gerund door topchirurg op leeftijd: Pierre Van Den Heuvel. Hij werft een jonge sexy arts aan die levens wil veranderen dankzij plastische chirurgie. Zij kan tevens dienen om zijn zoon op scherp te houden en naar perfectie te blijven streven als arts. Wanneer de jonge en ambitieuze Dr. Nisrine Iravani haar opwachting maakt als nieuwe kracht, zet dit alles op zijn kop in de kliniek. Niet in het minst de wereld van Pierre’s zoon Olivier. Nisrine heeft heel andere toekomstplannen met de kliniek dan Olivier, die het op een dag zal moeten overnemen van zijn elitaire vader. In haar hoofd botst het meteen met de zoon van de baas, die in haar ogen alles in de schoot heeft geworpen gekregen, maar haar buik zegt iets anders.

Onderhuids met Carry Goossens is vanaf 17 mei 2023 te zien op Streamz

Ons verdict: MoviePulpers, Vlaamse humor lijkt de laatste tijd op Vlaamse streamingdienst Streamz beter te boeren dan op VRT Max en zo krijgen we na Nonkels, Couples Therapy & Dansaertvlamingen opnieuw een nieuwe & hippe komediereeks met de titel Onderhuids onder leiding van niemand minder dan Carry Goossens met nieuwe namen zoals Jan Kooijman, Dries De Sutter, Amaryllis Uitterlinden & Idalie Samad en social media celebs zoals Pommeline Tillière, Jan Schepers, Joyce De Troch & Anouk Matton.

Dat Generation Z maar al te graag woke & politiek correct is, zal geen verrassing meer zijn, maar op sociale media lijken ze alle grenzen op te zoeken. Plastieke borsten, fillers, een ooglidcorrectie of liposuctie zijn geen vieze woorden meer voor de laatste nieuwe generatie jongvolwassenen dankzij de verheerlijking van het schoonheidsideaal op Instagram. Een fictiereeks die de zogenaamde wonderen van plastische chirurgie in perspectief wil brengen (alsook het schoonheidsideaal op sociale media), is dan ook meer dan welkom. Maar de uitwerking van Onderhuids laat te wensen over: De rol van Carrie Goossens is quasi nihil te noemen; de nieuwe cast acteert misschien iets beter dan de doordeweekse cast van Familie of Thuis maar nog steeds ondermaats tegenover andere Vlaamse content op streamingdiensten & daarbuiten; en de editing & cameraperspectieven laten dan weer terugdenken aan Mijn Slechtste Beste Vriendin dat na enkele seizoenen ook geen hoge toppen meer scheerde.

Kortom, het is echt wel erg gesteld als we GenZ moeten overtuigen met content over plastische chirurgie zoals Onderhuids om ze naar een lokale streamingdienst te leiden in plaats van social media. Schrappen die handel!

De jonge cast van Onderhuids op Streamz

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter