De Fast X recensie

Fast X recensie in IMAXFast X ***

Regie: Louis Leterrier (The Incredible Hulk, Transporter, Clash of the Titans)

Met Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jason Momoa, Brie Larson, Alan Ritchson, John Cena, Tyrese Gibson, Nathalie Emmanuel, Ludacris, Charlize Theron, Hellen Mirren, Jordana Brewster, Jason Statham, Sung Kang, Scott Eastwood, Daniela Melchior,…

Speeltijd: 141′

Ga kijken als je hield van Avengers Infinity WarThe Dark Knight & Fate of the Furious.

Het verhaal: Tijdens vele missies en tegen onmogelijke verwachtingen in, zijn Dom Toretto en zijn familie elke vijand op hun pad te slim af geweest. Nu worden ze geconfronteerd met de meest dodelijke tegenstander ooit: Een angstaanjagende dreiging uit de schaduwen van het verleden die gedreven wordt door bloedwraak, en die vastbesloten is deze familie te vernietigen en alles en iedereen waar Dom van houdt, voor altijd te vernietigen. In Fast Five uit 2011 schakelden Dom en zijn team de Braziliaanse drugskoning Hernan Reyes uit en onthoofden zijn imperium op een brug in Rio De Janeiro. Wat ze niet wisten was dat de zoon van Reyes, Dante, getuige was van dit alles en de laatste 12 jaar een plan heeft beraamd om Dom de ultieme prijs te laten betalen. Dante’s plot zal Dom’s familie verdelen van Los Angeles tot de catacomben van Rome, van Brazilië tot Londen en van Portugal tot Antarctica. Nieuwe bondgenoten zullen worden gesmeed en oude vijanden zullen weer opduiken. Maar alles verandert wanneer Dom ontdekt dat zijn eigen 8-jarige zoon het ultieme doelwit is van Dante’s wraak.

Fast X recensie in IMAX

Ons verdict: MoviePulpers, het einde van de weg begint hier… Fast X .. Fast & Furious 10… De 10de film van een filmreeks over getunede auto’s, basically. Klopt. Deze franchise had al lang gestopt moeten worden, zeker na het erbarmelijke 9de deel waarin de franchise even Star Wars wilde gaan. Maar kijk, het heeft een ongelooflijke hoop (auto)fans en het is een van de enige films voor volwassenen die nog zolang teert. Dus op zich, zie je ons niet helemaal klagen, vooral om het feit dat er heel wat prominente acteurs & actrices de franchise blijven vervoegen. Deze keer zijn we iets minder enthousiast met Jason Momoa, Brie Larson & Alan Ritchson die de cast vervoegen en de zogenaamde Fast Saga nieuw leven in te blazen.

Fast X recensie in IMAX

Met een naam zoals Louis Leterrier wordt het geweer van schouder gewisseld voor de allerlaatste ontknoping van The Fast Saga, want Justin Lin houdt het voor bekeken naar 5 keer. Maar daar zie je wederom weinig aan in Fast X, gezien de productie zodanig opgesmukt wordt met special effects & star power zoals we ze kennen uit Marvel, Star Wars & DC dat er weinig eigen inbreng van de regisseur mogelijk is. De bombastische stunts met CGI gaan terug naar de eerdere Fast-films voor de laatste 3, dus we krijgen iets minder militair, spionage & ruimte wat op zich een goede evolutie is. Back to basics being cars, you know? Wat wel nog overblijft, zijn flauwe oneliners, een doordeweekse editing, een te lange speelduur & cringy close-ups van de cast. En we weten niet wat erger is: de vreemde voorhoofdfronsen van hoofdacteur Vin Diesel of de eigenaardige Joker-imitatie van Jason Momoa. You choose. Tot slot hebben de makers een goede manier gevonden om de franchise tot een einde te brengen met 2-3 films, dus verwacht je maar aan een nieuwe Hobbs & Shaw 2 van Dwayne Johnson & Jason Statham met een ultieme confrontatie in de allerlaatste 11de Fast & Furious-film.

Kortom, het einde van The Fast Saga is ingezet voor Vin Diesel & co met Fast X . Een stapje in de goede richting sinds F9, maar verre van Fast Five-materiaal.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter