In productie: Frakke & Jempie S1 met Carry Goossens & Peter Van den Eede uit de Zonen van Van As

Na 5 seizoenen De Zonen van Van As en het succes van De Zonen van Van As – De Cross in de Vlaamse cinemazalen, zijn beste maten Frakke & Jempie terug op Streamz, MoviePulpers! In 8 afleveringen geven topacteurs Carry Goossens (Onderhuids, Zeppos) & Peter Van den Eede (Wat Als?) het beste van zichzelf ondersteund door Barbara Sarafian (Zillion) & Katelijne Verbeke (The Best of Dorien B). Maar ook oude bekenden zoals Jaak Van Assche (FC De Kampioenen) zullen in de serie verschijnen. Het volledige seizoen van de komische short-format reeks Frakke & Jempie zal vanaf 10 augustus 2023 bij Streamz te zien zijn.

Carry Goossens & Peter Van den Eede zijn Frakke en Jempie uit de Zonen van Van As
©R.V. Productions

SYNOPSIS: In De Zonen van Van As – De Cross zagen we hoe Jempie na een mislukt zakelijk en amoureus avontuur in het buitenland terug naar huis keerde. Gelukkig ontvangt zijn beste vriend Frakke hem met open armen. Hoewel hun bromance enkele deuken oploopt in de film, besluit Frakke op aandringen van Jempie al zijn spaarcenten te investeren om samen een zaak te beginnen. Frakke & Jempie S1 start wanneer de 2 een garage kopen. Een groezelige en gedateerde werkplaats vol rommel. Voor een buitenstaander lijkt het niets bijzonder maar voor het duo is het een droom die werkelijkheid wordt. Ze zijn eindelijk hun eigen baas en hoeven aan niemand nog verantwoording af te leggen, behalve aan elkaar. Vanaf dag één loopt het echter al meteen fout: ze hebben de zaak niet gekocht van de eigenaar maar van de malafide huurder die intussen met de noorderzon én hun centen vertrokken is. Deze tegenslag zet hun samenwerking instant onder hoogspanning. Frakke wil niet nòg meer geld kwijt geraken en gooit de handdoek in de ring. Jempie begrijpt niet dat hij bij een eerste tegenslag al opgeeft. Zo zijn ze vertrokken voor avontuurlijk parcours langs veel problemen, misverstanden, ambras en gezever. Maar aan het einde van de rit blijft één ding overeind: hun vriendschap.

Wie zijn Frakke & Jempie?

Frakke, gespeeld door Carry Goossens, is een wat norse, introverte man die bekendstaat om zijn gierigheid en achterdocht. Maar hij is altijd eerlijk en oprecht. Jempie, gespeeld door Peter Van den Eede, is een extraverte, opportunistische charmeur die niet van zijn eerste leugen gestorven is. Hij is van mening dat geld moet rollen, vooral als het niet van hem is. De vriendschap tussen Frakke en Jempie is een bijzondere bromance: 2 ruwe bolsters die vastgeroest zitten in hun eigenzinnige denken en doen maar zich onder elkaar toch kwetsbaar durven opstellen.

De 8-delige Vlaamse komedieserie zie je vanaf donderdag 10 augustus 2023 in boxset op Streamz. Leuk weetje voor de trouwe fans: diezelfde dag bekijk je ook de Zonen van Van As – De Cross op Streamz.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter