Luc Besson’s DogMan recensie op We Love Cinema Days 2023

Luc Besson's Dogman recensie op We Love Cinema Days 2023DogMan **** 

Regie: Luc Besson  (ColombianaLucyTaken)

Met Caleb Landry Jones, Jojo T. Gibbs, Christopher Denham, John Charles Aguilar, Clemens Schick, Michael Garza, Hatik,…

Speeltijd: 114′

Ga kijken als je hield van The Equalizer, John Wick, Promising Young Woman & Joker

Het verhaal: Het meeslepende verhaal van Douglas, zwaar getekend door het leven, die zijn redding vindt dankzij de liefde van zijn honden.

xxxxx

De setting: Fan van Cinema? De We Love Cinema Days met BNP Paribas Fortis zijn écht iets voor jou! Je kijkt alle films voor 6 euro in alle deelnemende bioscopen van Kinepolis & UGC met de films die al spelen, maar ook de nieuwste blockbusters & exclusieve avant-premières. En dat 4 dagen lang van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 september 2023. Actie, horror of romantiek? Beleef de magie van het grote scherm alleen, met familie of met vrienden tijdens de We Love Cinema Days met BNP Paribas Fortis.

Luc Besson's Dogman recensie op We Love Cinema Days 2023

Ons verdict: Nou, MoviePulpers, alle respect voor gelijkheid en ondersteuning van minderheden, want #MeToo heeft in Hollywood heel wat schoon schip gemaakt, maar als cinefiel is het niet altijd leuk om aan te zien. Prominente namen in Hollywood met een stevig repertoire werden daardoor wat naar de achterkant geschoven, omdat ze nu eenmaal gebruik maakte van hun machtspositie. Ook Europa is hier niet aan ontsnapt, want Franse golden boy Luc Besson, gekend van internationale hits zoals Taken, Lucy & Colombiana, kreeg het moeilijk en moest verschillende aantijgingen in de rechtbank aanvechten. Daarbij komt nog eens dat zijn laatste films zoals Anna & Valerian and the City of a Thousand Planets geen grote hits waren in de bioscoop en in tijden van streaming-oorlogen is dit moordend. Besson zocht daarom de alternatieve scène op met Dogman die onder meer meestrijdde om prijzen in het filmfestival van Venetië en deze week de avant-première te zien is op de We Love Cinema Days.

Luc Besson's Dogman recensie op We Love Cinema Days 2023

Dat Luc Besson een meestercineast is, zie je meteen aan Dogman: De cinematografie is lekker ruw & prachtig, alsook is het tempo van Dogman precies waar het moet zijn. Dogman wordt weliswaar niet door regisseur Luc Besson zelf gedragen, maar eerder karakterkop Caleb Landry Jones (en misschien ook een beetje zijn antagonisten John Charles Aguilar & Christopher Denham). Met zijn prestatie uit Twin Peaks S3 stond hij al op onze netvliezen gebrand, maar met zijn rol als transseksueel Douglas Munrow uit Dogman meet hij zich aan een Joaquin Phoenix uit Joker of Carey Mulligan uit Promising Young Woman. Zonder meer de acteerprestatie van zijn carrière tot op heden. Met een speelduur van iets onder de 2 uur is dit één van de langere films door Luc Besson, maar opnieuw hoor je ons niet klagen, gezien het voelt alsof je maar 100 minuten kijkt. Bovendien is DogMan niet de doordeweekse actiefilm, gezien het plot veel hartverwarmende elementen draagt en de hondenliefhebber meermaals zal raken. Tot slot mocht het einde misschien wat bloediger, maar gezien de omstandigheden waarin Besson zich bevindt, begrijpen we zijn keuze wel. Het geeft overigens potentieel voor later als de makers een franchise mogen uitbouwen zoals John Wick. 

Kortom, wij blijven grote fan van het werk van Luc Besson en daar mag je opnieuw DogMan bij plaatsen. Hopelijk krijg ook deze een franchise zoals John Wick! Ga dit deze week zien aan een spotprijsje dankzij de We Love Cinema Days 2023!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter