John Wick Chapter 4 recensie in IMAX

The John Wick 4 recensieJohn Wick: Chapter 4 **** in IMAX ****

Regie: Chad Stahelski (John Wick Chapter 2, Highlander)

Met Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgard, Hiroyuki Sanada, Ian McShane, Laurence Fishburne, Lance Reddick, Rina Sawayama, Shamier Anderson,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van Bullet Train, de betere Fast & Furious-films & de John Wick-franchise tiens.

Het verhaal: John Wick, excommunicado en nog steeds op de vlucht, ontdekt een manier om de High Table te verslaan. Om zijn vrijheid terug te krijgen, moet hij het opnemen tegen de Marquis de Gramont: een geduchte nieuwe vijand die overal ter wereld machtige allianties heeft gesmeed en Johns oude vrienden in tegenstanders verandert.

De setting: België is eindelijk een IMAX-cinema rijker en wat voor één! Maar liefst 2 tennisvelden groot (532m² schermgrootte met 27,6 m breedte en 19,3 m lengte) bedraagt het scherm in de nieuwe IMAX-zaal te Kinepolis Brussel en zal er enkel de allergrootste blockbusters van het moment vertonen. Prijzen zijn wel stevig aan zo’n 16 euro per kaartje, maar de beleving met 4K-laserprojectie & 12.1 IMAX Sound geluidssysteem is het geld hem helemaal waard. Het liet ons terugdenken aan de gouden jaren ’90 waarin de Metropolis Antwerpen opstartte en het gebrul van de Tyrannosaurus Rex uit Jurassic Park doorheen de boxen weergalmden. Movie-lovers, rep uw reet naar Kinepolis Brussel! IMAX is de enige manier om deftig 3D te kijken vanaf rij 8 tot en met 10.

Keanu Reeves Lionsgate GIF by John Wick: Chapter 3 - Parabellum - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: De uitmelkerij bij Lionsgate gaat door met het inmiddels 4de hoofdstuk van de John Wick-franchise met regisseur Chad Stahelski nog steeds dik aan het roer. Dat weegt meteen op de productie met smaakmakend lange & zware gevechten vol neon & licht die dik te pruimen zijn. Zeker de vechtscènes in Europa met Berlijn & Parijs, maar ook The Continental in Osaka zijn vanwege het FPS-perspectief alweer om van te smullen!

Driving Keanu Reeves GIF by John Wick: Chapter 3 - Parabellum - Find & Share on GIPHY

Dikke actie dat geweldig is om te zien in IMAX met andere woorden, maar opvallend is de manier waarop gewezen stuntman Chad Stahelski zijn poulin David Leitch blijft volgen. De scènes in Japan zijn quasi een alternatief tegenover diens Bullet Train en konden we opnieuw meer dan pruimen. Maar daar blijft het niet bij. Halverwege de film denk je misschien, pff nog een uur, maar dan komt het beste! Het zet de John Wick-franchise vlot tegenover Vin Diesel’s Fast & Furious en gezien er zo weinig volwassenen-franchises zijn, juichen we dit alleen maar toe! Meer van dat!!! Donnie Yen & Bill Skarsgard laten een wat slappe indruk achter tegenover de andere antagonisten in de franchise hoewel Hiroyuki Sanada opnieuw een heerlijke indruk nalaat. Keanu Reeves is opnieuw too cool for school met heel wat scènes dat een knipoog zijn naar zijn tijden als Neo in The Matrix. Tot slot is de heerlijke underground techno-muziek op zijn Duits een deftige surplus op de beelden die er zo overgaan dat het zalig wordt.

Kortom, John Wick: Chapter 4 gaat Fast & Furious achterna en gets away with it. Opnieuw een verbetering tegenover John Wick: Chapter 3, maar niet op niveau van de originele John Wick. Verstand op nul, lachen en GOAN! #moetkunnen

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter