Bullet Train recensie op iTunes

Bullet Train recensieBullet Train ****

Regie: David Leitch (Deadpool 2Atomic BlondeHobbs & Shaw)

Met Brad Pitt, Sandra Bullock, Joey King, Zazie Beetz, Michael Shannon, Brian Tree Henry, Hiroyuki Sanada, Andrew Koji, Aaron Taylor-Johnson, Masi Oka,…

Speeltijd: 126′

Ga kijken als je hield van Crank, Deadpool 2, Hobbs & Shaw, Ninja Assassins, The Raid & Ong-Bak.

Het verhaal: In Bullet Train speelt Brad Pitt de rol van Ladybug, een onfortuinlijke huurmoordenaar die vastbesloten is om het kalmer aan te doen nadat een te groot aantal missies ontspoord zijn. Het lot heeft echter andere plannen, want Ladybugs nieuwste missie zet hem op een ramkoers met dodelijke huurmoordenaars van over de hele wereld – allemaal met dezelfde, maar tegenstrijdige, doelstellingen – op ‘s werelds snelste trein…

Bullet Train recensie

Ons verdict: Marvel, Fast & Furious, Matrix,… Regisseur David Leitch heeft het al ver geschopt na zijn carrière als stuntman en zijn regiedebuut met John Wick, en daar lijkt weinig verandering in te komen. De man komt immers met het Japans geïnspireerde Bullet Train met niemand minder dan Brad Pitt in de hoofdrol naast o.m. Brian Tree Henry, Aaron Taylor-Johnson, Hiroyuki Sanada & speed queen Sandra Bullock.

Bullet Train recensie

Is Bullet Train vernieuwend voor een Leitch-productie? Niet helemaal. Als je het vorig repertoire ziet van de Amerikaanse regisseur, dan zie je heel wat zaken terugkomen: Je ziet dan ook een beetje Deadpool in Brad Pitt, een beetje John Wick in het stuntwerk van Bullet Train en algemene camerawerk uit Hobbs & Shaw zet zich ook voort. Maar de Japanse elementen in combinatie met grappige oneliners (uitstekend uitgevoerd door Brian Tree Henry & Brad Pitt overigens) geven Bullet Train een leuke mix tussen een Amerikaanse Hollywood blockbuster en een knotsgekke Aziatische B-film waar wij als pulp-liefhebbers absoluut geen nee kunnen tegen zeggen. Bovendien is ieder castlid zowat fout gecast in Bullet Train en dat draagt bij tot de humor in de film. De producenten deden er goed aan door de verfilming van het boek Maria Beetle van Kotaro Isaka zowat meer de comic book-richting in te duwen met een opmerkelijk production design en knipoog naar Hazel & Cha Cha uit The Umbrella Academy. Tot slot voelt Bullet Train niet aan als langdradig vanwege het vakmanschap van Leitch met de camera en Pitt als één van de strafste acteurs van zijn generatie.

Kortom, Bullet Train is een knettergekke ride vol Japanse pulp van de hand van gewezen stuntman David Leitch. Opnieuw vakwerk van de man, nu beschikbaar op iTunes en andere VOD-platformen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter