The Princess recensie op Star van Disney Plus België

The Princess recensie op Star van Disney Plus BelgiëThe Princess **

Regie: Le-Van Kiet (The Requin, Hai Phuong)

Met Joey King, Dominic Cooper, Olga Kurylenko, Veronica Ngo, Ed Stoppard, Alex Reid, Kristofer Kamiyasu,…

Speeltijd: 93′

Ga kijken als je hield van Crouching Tiger Hidden Dragon 2: Sword of Destiny en actiefilm waarin girls ass kicken zoals Everly, Colombiana, Interceptor,…

Het verhaal: Wanneer een eigenzinnige prinses weigert te trouwen met een wrede sociopaat, wordt ze ontvoerd en opgesloten in een afgelegen toren van haar vader’s kasteel. Met haar wraakzuchtige minnaar die de troon van haar vader wil veroveren, moet de prinses het koninkrijk redden.

The Princess recensie op Star van Disney Plus België

Ons verdict: Bon, MoviePulpers, in onze recensies hoor je ons vaak weinig vitten op castleden, gezien het zowat een persoonlijke keuze is of je een acteur of actrice goed of slecht vindt. Maar inmiddels beginnen we als millenial toch een aantal nieuwe gezichten wat irritant te vinden. Austin Butler begint op dat lijstje te komen, maar iemand die daar al een tijdje op staat, is Joey King. De actrice van Kissing Booth heeft Generation Z misschien in de palm van haar hand, het interview op Jimmy Kimmel Live was voor ons zowat het meest irritante dat de jonge actrice tot op heden bracht. Maar goed, ze heeft dus een nieuwe film door regisseur Le-Van Kiet die vandaag uitkomt op Disney Plus en we gaan deze zo objectief mogelijk bespreken. Promise!

Joey King in The Princess recensie op Star van Disney Plus België

The Princess wordt voorgesteld als een actiefilm waarbij een jonge meisje de mouwen opstropt en aan het werk gaat, maar wij zien vooral Joey King stoten doen à la Home Alone in een verlaten Bulgaars kasteel vol klungelige bavianen. Dominic Cooper & Olga Kurylenko brengen daar weinig soelaas spijtig genoeg en van Joey King kennen jullie onze mening wel, hoewel ze het deze keer toch niet al te slecht doet. Vietnamese regisseur Le-Van Kiet zet zijn hand op de productie, want zijn Zuidoost-Aziatische herkomst zie je duidelijk in de beelden zoals de hyperkinetische editing, het rood zwarte bloedvergieten, de donkergroene cinematografie, etc. (Ong-Bak anyone?) Over de hele lijn is de film kwalitatief te noemen vanwege de regisseur’s kunde, maar het scenario schrijf je op een A4’tje en het plot van een sterke vrouwelijke protagoniste is sinds het maken van Colombiana niet meer nieuw, toch? The Princess is daarbij echt één van de matige voorbeelden in.

Enfin,  die vrijdagfilm van Netflix was misschien zo slecht nog niet. The Princess, what the actual f*ck Joey?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.