Stranger Things S4 logo

Stranger Things S4b recensie op Netflix België

Stranger Things S4 posterStranger Things S4 ****

Bedenkers: The Duffer Brothers (Stranger Things) / Producent: Shawn Levy (Free Guy, Adam Project)

Met Winona Ryder, David Harbour,  Millie Bobby Brown, Jamie Campbell Bower, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Charlie Heaton, Sadie Sink, Natalia Dyer, Brett Gelman, Chelsea Talmadge, Joe Keery, Tom Wlaschiha,…

Speeltijd: 2 afleveringen / 90 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Avengers: Infinity War & Stranger Things, tiens.

Het verhaal: Het is 6 maanden geleden sinds The Battle of Starcourt terreur en verwoesting naar Hawkins bracht. De vriendengroep worstelt met de nasleep van deze gebeurtenis en wordt voor het eerst van elkaar gescheiden. De uitdagingen die de middelbare school met zich meebrengt maken het er niet makkelijker op. Juist in deze lastige periode krijgt de groep te maken met een nieuwe en angstaanjagende bovennatuurlijke dreiging, met een gruwelijk mysterie tot gevolg. Het mysterie oplossen is hun enige kans om eindelijk een einde te maken aan de verschrikkingen van de Upside Down.

Nieuw seizoen van Stranger Things S4

Ons verdict: De zomer van 2022 is een heel andere als deze van de zomer van 2016 waarin Stranger Things voor het eerst het licht zag op de populaire streamingdienst. Vergis je niet, de horrorserie is nog steeds zeer geliefd, maar Netflix krijgt dreunen van de concurrentie in het aantal gebruikers en ook het 3de seizoen van Stranger Things was niet bepaald een hoofdvlieger met teveel CGI in zijn laatste afleveringen & het ontbreken van een cinematografische visie voor de hitserie in zijn totaliteit. We praten dan niet over The Upside Down als analogie voor het immens populaire Dungeons & Dragons-boardgame natuurlijk, maar enfin, Stranger Things seizoen 3 was wel bladvulling om de massa gekluisterd te houden aan de digitale buis zonder meer. Met de ontknoping van de reeks in 5 seizoenen volgens de Duffer-broers zijn we nu gekomen tot de laatste loodjes en we konden zien dat Stranger Things S4 volume 1 de goede kant op ging.

Stranger Things S4a recensie op Netflix België

Stranger Things S4a deed er goed aan door in het verleden van publiekslieveling El (Millie Bobby Brown natuurlijk) te duiken en de tweestrijd met de nieuwe gevreesde antagonist Vecna smaakt naar meer met deze 2 nieuwe slotafleveringen. De Duffer Brothers samen met Shawn Levy halen met Stranger Things seizoen 4 de mosterd bij Avengers: Infinity War qua opbouw & structuur en dat levert zijn vruchten af met de sublieme 4de levering van Stranger Things S4 dat zowat de beste editing uit alle seizoenen heeft opgeleverd (intermezzo: laat ons ook even stellen dat aflevering 5 zowat de slechtste editing was uit de franchise, maar bon). Niet moeilijk dat iedereen Kate Bush streamt op Apple Music & Spotify dezerdage (en Seperate Ways (Worlds Apart) van Journey zal ontdekken! Generation Z blijft zo op een organische manier oude hits ontdekken en dat is mooi.

De ontknoping van Stranger Things S4b

Stranger Things S4 is tevens het meest grimmige dat we tot op heden zagen en neigt met momenten naar The Exorcist. Hell Yeah, Netflix! Zo zie je dat Shawn Levy & co meedenken met hun publiek dat alsmaar meer op leeftijd komt. De jongerencast met Millie Bobby Brown aan kop draait op automatische piloot en ook Winona Ryder & David Harbour blijven sterk presteren ondanks hun iets minder interessante verhaallijn. Het terughalen van Matthew Modine als Dr. Martin Brenner en Paul Reiser als Dr. Sam Owens is ook een goede zet en de gore elementen uit B-films van de jaren ’80 blijven het voor ons doen in de Stranger Things-franchise. Tot slot ontbreekt het ook deze keer niet aan epische & tedere momenten tussen de verschillende personages in Stranger Things seizoen 4, maar wat had je anders verwacht van deze apotheose van de populaire jongerenreeks?

Kortom, met Stranger Things S4 zijn de Duffer Brothers terug van weggeweest en dat hebben de fans gemerkt! Volg de ontknoping vandaag op Netflix België!!!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter