Searching recensie op Telenet Play More

Searching recensieSearching ****

Regie: Aneesh Chaganty (Microeconomics)

Met John Cho, Michelle La, Sara Sohn, Joseph Lee, Debra Messing,…

Speeltijd: 102′

Ga kijken als je hield van Gone Girl.

Het verhaal: Nadat zijn 16-jarige dochter vermist is, breekt een wanhopige vader haar laptop in om aanwijzingen te zoeken om haar te vinden.

John Cho in Searching

Ons verdict: John Cho is niet meteen de meest gekende naam in Hollywood, maar met films zoals Star Trek, American Pie & Harold and Kumar Go to White Castle zou hij geen onbekende moeten zijn voor de doorsnee Belgische home entertainment genieter. Echter het feit dat hij samen met de debuterende regisseur Aneesh Chaganty Searching brengt, bezorgde hen een eerloze straight-to-DVD release in België die net zoals Unsane niet mis stond.

Het sterkste element aan Searching is zijn plot dat zeer strak in elkaar zit en heel goed bedacht is door het duo Aneesh Chaganty & Sev Ohanian. Bovendien brengen de makers nostalgische tonen van Windows XP, MSN Messenger, Facetime & MacOS naar boven op de millenials onder ons te intrigeren en met gewikte cameraperspectieven die je zoals een voyeur het verhaal van een vermist Aziatisch meisje doet volgen, geeft het de ogen van de cinefielen onder ons wat het wil. Searching getuigt van heel wat innovatie in de manier waarop het verfilmd is en dat vinden we straf. Tot slot laat Searching in een ideale speelduur van 100 minuten je tot op het puntje van de stoel zitten. Spanning verzekerd met andere woorden.

Kortom, Searching is een geslaagd debuut van Aneesh Chaganty en de perfecte film voor video-om-demand, Blu-Ray & DVD. Mocht je twijfelen om hem in huis te halen, stream hem via Telenet Play More en overtuig jezelf!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter