Doctor Sleep Blu-Ray recensie

Doctor Sleep Blu-Ray recensieDoctor Sleep ** 1/2

Regie: Mike Flanagan (The Haunting of Hill House)

Met Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Carel Struycken, Emily Alyn Lind, Cliff Curtis, Jacob Tremblay, Bruce Greenwood, Carl Lumbly, Kyliegh Curran,…

Speeltijd: 161′

Ga kijken als je hield van The Shining & Twin Peaks.

Het verhaal: De kleine Danny Torrance is inmiddels een volwassen man die kampt met een alcoholprobleem om zijn demonen te onderdrukken. Wanneer hij de jonge Abra ontmoet, die net als hij over telepathische krachten beschikt, en geconfronteerd wordt met een mysterieuze sekte moet Dan noodgedwongen terugkeren naar het sinistere Overlook hotel…

Doctor Sleep Blu-Ray recensie

Ons verdict: De opzet van een vervolg op The Shining ergens eind jaren ’90 wanneer hij het idee kreeg, was initieel duidelijk voor schrijver Stephen King: Fanfictie. Na een vraag van een fan dacht hij na over het plot en wilde hij fans vertellen wat er gebeurt met Danny na de gebeurtenissen van zijn vader in het vreemde Overlook Hotel te Colorado en hun voeden met meer mythologie. In se is dit ook wat Mike Flanagan’s Doctor Sleep doet nl. het concept toenaderen van shining en de wereld van The Shining meer uitbreiden. Echter boeide het ons gedurende 2 uur en een half van geen meter en het heeft weinig te maken met het feit dat we cultklassieker The Shining niet waarderen.

Ewan McGregor in Doctor Sleep Blu-Ray recensie

Het tempo van de vervolgfilm is navenant, de cinematografie is net zoals The Haunting of Hill House te computergestuurd en op geen enkel moment vonden wij de film echt griezelig. Doctor Sleep wil in het algemeen teveel voldoen aan de legendarische status van Stanley Kubrick dat je er bijna gaat van wenen. Doctor Sleep liet ons bovendien terugdenken aan modernere pogingen zoals o.m. Twin Peaks dat we opnieuw medelijden kregen met de regisseur die wanhopig probeert het vervreemdingseffect van David Lynch te hercreëren maar daar op geen enkel moment in slaagt. The True Knot doet zelf terug denken aan Charles Manson & zijn troep in Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood, maar op geen enkel moment bouwt Flanagan de scènes goed op zoals een goede regisseur dat hoort te doen. Schrijnend. In ruil krijgen we een chronologisch & doordeweeks verhaal die af en toe wat punch krijgt dankzij de goede acteerprestaties van Ewan McGregor & Rebecca Ferguson en de nostalgie van de originele filmklassieker uit 1980, want de film zet wel succesvol in op het nabootsen van heel wat scènes uit Kubrick’s filmklassieker. De achterliggende boodschap over alcoholisme mag er overigens ook zijn. Tot slot zitten we nog steeds met vragen rond het legendarisch hotel die Kubrick meesterlijk in scene zette waardoor we ons letterlijk beginnen af te vragen waarom een vervolg op The Shining nodig was.

Kortom, wij zijn geen fan van het werk door Mike Flanagan, maar de acteerprestaties van Ewan McGregor & Rebecca Ferguson zijn er om je door de ellenlange speelduur van de thriller te loodsen. Vanaf nu beschikbaar op video-on-demand.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.