Guns Akimbo recensie op Proximus Movies & Series

Guns Akimbo recensie op Proximus Movies & SeriesGuns Akimbo ***

Regie: Jason Lei Howden (Deathgasm)

Met Daniel Radcliffe, Samara Weaving, Rhys Darby, Ned Dennehy, Mark Rowley,…

Speeltijd: 98′

Ga kijken als je hield van Shoot ’em Up, Crank & Hardcore Henry.

Het verhaal: Een man vertrouwt op zijn nieuw verworven gladiatorenvaardigheden om zijn ex-vriendin te redden van ontvoerders.

Ons verdict: Guns Akimbo is opnieuw een Hollywood-film die het slachtoffer werd van de pandemie met de film die enkel in Nederland in bioscopen verscheen, maar geen glamoureuze release kreeg in zowel Frankrijk als België (ondanks de deal van Kinepolis Film Distribution met Lionsgate dit jaar). Dankzij onze vrienden van Proximus kunnen we nu eindelijk de film kijken hoewel we zowel niet warm als koud lopen voor deze Shoot ‘m Up.

Daniel Redcliff in Guns Akimbo recensie

Als grote fans van Crank & Hardcore Henry hadden we het gevoel dat deze Guns Akimbo bij ons wel in de smaak ging vallen en af & toe worden we wel geïnspireerd met leuke camerashots & handige animatie. Maar er zijn 2 factoren die ons stoorde: Enerzijds Daniel Radcliffe die niet in zijn rol past als ‘Alice’ die door het konijnenhol valt (hetzelfde geldt voor Samara Weaving overigens) en anderzijds de soms banale dialogen in de film om maar kost wat grappig te willen zijn. De balans tussen actie & komedie is dan ook niet op punt, waardoor Guns Akimbo aanvoelt alsof het teveel wil, maar niet kan. It’s tryin’ too hard basically. in zijn metafictie, in zijn punch lines, enfin. Met zijn speelduur van net onder de 100 minuten doet het weliswaar geen vlieg kwaad, maar overtuigend entertainment is het met zijn radeloze manieren om gamende millenials aan te spreken niet.

Kortom, met Guns Akimbo komt er opnieuw wat knotsgek kijkvoer op ons af, maar het is niet alles. We hadden meer verwacht van Guns Akimbo.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.