Midway recensie op Telenet Play More

Midway recensie op Telenet Play MoreMidway ** 1/2

Regie: Roland Emmerich (Independence Day, 10,000 BC, 2012, Godzilla)

Met Luke Evans, Patrick Wilson, Ed Skrein, Woody Harrelson, Luke Kleintank, Nick Jonas, Dennis Quaid, Mandy Moore, Darren Criss, Aaron Eckhart, Keean Johnson, Alexander Ludwig, Brennan Brown, Tadanobu Asano, Etsushi Toyokawa, Jun Kunimura, Jake Weber,…

Speeltijd: 140′

Ga kijken als je hield van Pearl Harbor & Hacksaw Ridge.

Het verhaal: De historische slag bij de Midway-eilanden tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen de Verenigde Staten & Japan.

Midway recensie

Ons verdict: Duitse rampenfilm-regisseur Roland Emmerich is terug met zijn allereerste historische oorlogsfilm Midway die met zijn thema praktisch een vervolg is op Pearl Harbor uit 2001. Wie herinnert zich Pearl Harbor met Ben Affleck, Kate Beckinsale & Josh Hartnett nog? Hmmn, nee? Inderdaad. De oorlogsfilm door Michael Bay werd niet meteen goed ontvangen en we vrezen dat Midway hetzelfde lot geschiedt.

Midway recensie op Telenet Play More

Met een initieel budget van zo’n 60 miljoen dollar (dat later opgetrokken werd tot 100 miljoen dollar) moest Emmerich het in het begin met een groot deel minder doen dan pakweg een Dunkirk (100 miljoen dollar), laat staan dat de man mag spelen met de budgetten die hij gewoon is (75 mijloen dollar voor Independence Day, 125 miljoen dollar voor Godzilla, 165 miljoen dollar voor Independence Day Resurgence, 175 miljoen dollar The Day After Tomorrow & 200 miljoen dollar voor 2012). Het budget kreeg later een kapitaalverhoging, maar in hoeverre dit geïnvesteerd werd in het maken van de film, rijst vragen en dat zet volgens ons meteen een stempel op Midway. Een lager budget moet niet altijd betekenen dat de kwaliteit minder is (cfr. Hacksaw Ridge met 40 miljoen dollar), maar Emmerich maakt wel de fout om teveel geld te stoppen in goedkope CGI tegenover bloed & gore zoals Mel Gibson. Het gevolg is dan ook dat de castleden zoals Patrick Wilson, Luke Evans & Woody Harrelson overspoeld worden door te kleurrijke beelden tegenover hun vintage uiterlijk of jaren stilletjes omgeving. Midway kent verder een conventionele opbouw zoals zowat het merendeel van Emmerich-werk, met deze keer de bombastische kleurboek die de prent niet kan redden. In ruil moet je vooral oog hebben voor de historische waarde van Midway, maar spijtig genoeg kregen wij er eerder hoofdpijn van na 30 minuten. Tot slot komen Ed Skrein, Luke Kleintank & Patrick Wilson het beste uit de film.

Kortom, Midway is geen Hacksaw Ridge, maar eerder een 2de Pearl Harbor. Met andere woorden, niet het allerbeste werk van Roland Emmerich. Nu beschikbaar op Telenet Play More.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter