QT8 The First Eight Quentin Tarantino Harvey Weinistein animatie

QT8: The First Eight recensie

QT8: The First Eight recensieQT8: The First Eight ***

Regie: Tara Wood (21 Years: Richard Linklater)

Met castleden van Quentin Tarantino‘s films zoals Michael Madsen, Samuel L. Jackson, Louis Black, Bruce Dern, Jamie FoxxJennifer Jason Leigh, Diane Kruger, Eli Roth, Lucy Liu, Zoë Bell,…

Speeltijd: 103′

Ga kijken als je hield van Spielberg HBO documentaire & Hollywood aan de Schelde.

Het verhaal: QT8: THE FIRST EIGHT is een documentaire die langs de iconische films en hoogtepunten van Quentin Tarantino’s filmcarrière reist, verteld door de acteurs en medewerkers die hem het beste kennen. Het is bijna ongelofelijk dat over zo’n invloedrijke filmmaker als Tarantino niet eerder een film werd gemaakt. En ook deze verdween bijna in de juridische puinhoop die volgde op de MeToo-aanklachten tegen Harvey Weinstein en zijn bedrijf. Naar verluidt alleen dankzij de hulp van Tarantino zelf, kreeg regisseur Tara Wood haar film terug!

QT8: The First Eight recensie

Ons verdict: Soms moeten we als streaming-influencers, tv-recensenten of filmcritici ons huiswerk doen. Dat kan enerzijds door heel wat informatie online op te zoeken, maar dat kan anderzijds ook via documentaires en laat dit nu de plaats zijn waar QT8 zich bevindt.

QT8: The First 8 is een documentaire in bioscopen voor iedere Quentin Tarantino-fan. Critici & filmkenners hebben altijd gedweept met zijn kunde en regisseuse Tara Wood zet dit met deze documentaire mooi in kaart. Ze heeft er bovendien hard voor moeten werken om dit uit de klauwen te krijgen van Harvey Weinstein. Wij hebben echter zoals velen onze eigen mening over de virtuoos Tarantino (uitgebreid visie kan je hier nalezen) en zouden de documentaire anders gestructureerd hebben, want QT8 heeft vooral een zeer conventionele verloop dat je niet meteen in de beelden en het bijkomend verhaal gooien. Op zich wel spijtig dat het werk van een legendarische cineast niet door een documentaire virtuoos in kaart wordt gezet. Ook spijtig dat Tarantino’s recentste en meest winstgevende film tot op heden niet in kaart wordt gebracht in deze documentaire. Desalniettemin zet QT8 de sterke punten van Tarantino’s werk & carrière in kaart wat op zich al een heuse opdracht is.

Kortom, QT8: The First Eight is voor de Quentin Tarantino-liefhebbers die met handen & voeten duidelijk maakt wat Tarantino zo uniek maakt. Nu te zien in Belgische bioscopen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter