Extinction recensie op Netflix België

Extinction recensie op Netflix BelgiëExtinction ***

Regie: Ben Young (Hounds of Love)

Met Michael Pena, Lizzy Caplan, Mike Colter, Lilly Aspell, Amelia Crouch, Erica Tremblay, Israel Broussard,…

Speeltijd: 95′

Ga kijken als je hield van Terminator, Westworld & de betere science fiction actiefilm op Netflix zoals Anon & How It Ends.

Het verhaal: Een vader heeft een terugkerende droom om zijn familie te verliezen door een aanval. Zijn nachtmerrie wordt realiteit als de planeet wordt binnengevallen door een buitenaardse kracht die op vernietiging is gericht.

Lizzy Caplan & Michael Pena in de Netflix-film Extinction

Ons verdict: Als we Elon Musk mogen geloven, gaan we er in de toekomst allemaal aan door artificiële intelligentie, maar er zijn ook nog altijd aliens. Nee? Regisseur Ben Young maakt er een mix van met Extinction op Netflix, een film die we best kunnen omschrijven als een omgekeerde versie van The Terminator, maar dan zonder de cult. Het probleem met Netflix is dat het zo mainstream wordt, omdat het platform zo toegankelijk is onder de Belgen, dan iedereen die zich Netflix in huis heeft gehaald deze film wel zal meepikken.

Dat ter zijde is Extinction één van de betere science fiction actiefilms op Netflix die zich op hetzelfde niveau als How It Ends plaatst met het voordeel dat het een mooi scenario heeft vergelijkbaar met het niveau van Anon. Verwacht echter niet dat Extinction met een meer dan behoorlijke Michael Pena, Lizzy Caplan & Mike Colter de prestatie van Alex Garland, Natalie Portman, Oscar Isaac, Tessa Thompson & Jennifer Jason Leigh zal overtreffen. Daarvoor zijn de acteerprestaties van de cast van een iets minder niveau en Netflix mag in onze ogen niet beschaamtelijk blijven de special effects uit Lost in Space recycleren. Tot slot ontbreekt het einde wat aan kracht en is het uiteindelijk resultaat niet vernieuwend. Netflix blijft wel trouw aan wat het wil brengen aan zijn publiek in termen van films.

Kortom, behoorlijke actie & special effects maken deze Extinction de moeite waard om voor het weekend mee te pikken op Netflix België. Enjoy, steamers!

https://www.youtube.com/watch?v=BBlvURzdg48

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter