Red Light wordt meest gestreamde serie op Streamz

Red Light komt op 4 december 2020 naar Streamz

De VTM-serie Red Light door Ensor-winnaar Wouter Bouvijn staat nog geen 2 maanden op het platform en is nu al de meest bekeken titel sinds de lancering van de Vlaamse streamingdienst. In december 2020 maakte Streamz bekend dat De Bende van Jan de Lichte de meest bekeken serie was, maar het nieuwe jaar brengt een nieuwe recordbreker.

“Dit is een ongelofelijke prestatie voor een titel die nog maar recent op het platform staat. We hebben gezien dat heel wat kijkers wekelijks afstemde om een nieuwe aflevering van ‘Red Light’ te bekijken. Nu de volledige reeks beschikbaar is, zullen er ongetwijfeld veel bingers de serie ook verslinden.” zegt Peter Vindevogel, CEO van Streamz.

Red Light sleepte reeds voor de Belgische première meerdere prijzen in de wacht. Zo wonnen regisseurs Wouter Bouvijn & Anke Blondé en actrice Halina Reijn Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival en werd de serie ook gelauwerd met 2 prijzen in Cannes. Daar ontving de ploeg de Special Performance Award voor het acteerwerk van hoofdrolspelers Carice van Houten (Brimstone, Game of Thrones, Instinct), Maaike Neuville (All of Us, De Dag), Halina Reijn (Zwartboek) & Geert Van Rampelberg (Black-Out) alsook de Prijs van de Studentenjury.

“We zijn enorm dankbaar en blij dat zoveel mensen naar ‘Red Light’ kijken. We hebben ontzettend genoten van het maakproces maar dat de reeks op deze manier wordt omarmd door het publiek is waar het uiteindelijk om gaat en is meer dan we ooit hadden durven hopen.” aldus Halina Reijn en Carice van Houten over het succes van Red Light.

Red Light is volledig te streamen op Vlaamse streamingdienst Streamz en komt in het najaar naar VTM Go. Voor de Noorderburen zal de nieuwe serie te zien zijn op NPO 1 vanaf 19 februari 2021. Onze mening kan je hier teruglezen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.