The Silencing recensie op Streamz Plus

xxxxxThe Silencing ***

Regie: Robin Pront (d’Ardennen, De Bende van Jan de Lichte)

Met Nikolaj Coster-Waldau, Annabelle Wallis, Zahn McClarnon, Hero Fiennes Tiffin,…

Speeltijd: 93′

Ga kijken als je hield van Unbelievable & The Outsider.


Het verhaal: Een jager leeft een afgezonderd bestaan in de natuur. Hij raakt samen met de lokale sheriff Alice betrokken bij een dodelijk kat-en-muisspel wanneer ze op het spoor zitten van een wrede moordenaar.

Nikolaj Coster-Waldau in The Silencing trailer door Vlaams regisseur Robin Pront

Ons verdict: Voor 2021 begon, hadden we gehoopt dat Streamz, onze Vlaamse Netflix, het internationale regiedebuut van Robin Pront, de Vlaamse regisseur achter d’Ardennen, De Bende van Jan de Lichte & binnenkort Zillion, op zijn streamingdienst ging gooien. Maar we hebben de next best thing, want sinds vandaag is The Silencing beschikbaar voor Streamz Plus-klanten! YAY!!! Nu, niet echt een reden voor te juichen, want Pront’s The Silencering brak internationaal geen potten in termen van awards of box office. Alsook verwachten we niet veel van de acteerprestatie van Nikolaj Coster-Waldau die ons met Domino stevig ontgoochelde na zijn Game of Thrones-carrière.

Als we The Silencing kunnen vergelijken met iets, dan is het 100% te vergelijken met de serie The Outsider van HBO. Meteen topwerk voor onze Vlaming zou je dan zeggen, maar toch niet helemaal. De sfeer, alsook het tempo zijn gelijkaardig en dat maakt het al meteen niet ons ding, gezien we geen grote fan waren van The Outsider vanwege zijn langdradig & bovennatuurlijk karakter. Ook The Silencing ontsnapt niet aan het langdradige, mede omdat je te snel in het verhaal wordt gegooid en dat je als kijker te weinig context meekrijgt met de protagonist waardoor je al snel naar een face-off gaat kijken in plaats van sympathie te krijgen met de man. Ook is het weer zeer cliché dat de Vlaming teruggrijpt naar het genre dat in Vlaanderen zo uitgemolken is, nl. de detective genre. Zucht. Tot slot toch wel even melden dat Robin Pront een geweldige cameraman is en dat zie je aan de kwaliteit van de beelden in zowel de openingsscène als de slotscène. Er zat gewoon meer in dit debuut.

Kortom, The Silencing is een mooi Hollywooddebuut van Robin Pront en ideaal kijkvoer voor de liefhebber van de man’s werk, maar de thriller is niet op punt en allesbehalve meeslepend. Hier zat meer in! Nu beschkbaar op Streamz Plus.

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.